Може да създадете клип към песен на Робърт Плант

2014-07-31 17:05:00
Може да създадете клип към песен на Робърт Плант
Снимка: Reuters

Робърт Антъни Плант е рок певец, роден на 20 август 1948 година в Уест Бромич, Англия. Става популярен като вокалист на легендарната британска рок група Лед Цепелин, в която се подвизава от създаването ѝ до самия край, след като е харесан от нейния основател Джими Пейдж. Отличава се със своя енергичен стил на пеене и широкодиапазонния си глас, които успешно съчетава със страстта си към фолк и блус рока.

 

 

Той обяви детайли за новия албум, който прави с бандата си The Sensational Shape Shifters. „Lullaby and… The Ceaseless Roar“ ще бъде издаден на 5 септември. Дискът е продуциран от самия Плант и включва 11 песни… Албумът е записан в Helium Studios в Уилтшър и студиото на Питър Гейбриъл Real World в Бат.

 

Дискът включва 9 нови парчета и два кавъра — „Little Maggie” на The Stanley Brothers и „Poor Howard” на Лийд Бели. Водещият сингъл към албума се нарича „Rainbow“ и вече може да бъде чут свободно от всички фенове на музиканта.

 

Именно това парче може да зарадва един от феновете с невероятна награда — цели 3 000 долара, тъй като Плант обяви конкурс със солиден награден фонд. В конкурса могат да участват абсолютно всички и няма никакво възрастово, етническо, религиозно или каквото и да е друго разделение.

 

За да участвате в надпреварата, трябва да чуете новото парче „Rainbow“ и да създаде клип към него. Музикантът споделя, че и тук отново няма никакви ограничения, то може да бъде на всякаква тематика и може да включва всичко, което автора на видеото пожелае, тъй като вярва, че песента е най-голямото вдъхновение и именно тя трябва да каже на твореца в каква посока да се насочи.

 

Конкурсът е съвместно дело на музиканта и Genero.tv, които и ще имат решаваща роля при избора на победителя. Именно те ще изберат финалната група клипове, а създателя на един от тях ще бъде големия щастливец, който ще вземе 3000 долара, а като бонус творението му ще се превърне в официално видео към песента.

 

Повече подробности за конкурса може да намерите тук, а след това може да получите и необходимото вдъхновение от песента „Rainbow“, която може да чуете по-долу.

 

Автор: ИъН Здравчев

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия