U2 с нов албум през септември

2014-08-11 19:32:00
U2 с нов албум през септември
Снимка: Reuters

Ирландската група основана през далечната 1976, притежаваща няколко награди грами и наградата за най-добра рок група, издаде последният си албум "No Line on the horizon" през 2009 година. Вече 5 години феновете им очакват нещо ново и Боно и компания не мислят да ги разочароват, защото още в края на тази година се очаква новият им албум.

 

 

Това ще бъде тринадесетият им проект, който се очаква да съдържа 12 песни, събрани от различни периоди на група. Името, което музикантите са избрали е Sirens. За интересната хрумка на бандата издаде бас китаристът Адам Клейтън, който заяви:

 

“Мисля, че това е нещо като завръщане на U2 към старото, но със зрелостта, така да се каже, на U2 от последните 10 години. Това е комбинация на тези две неща и е наистина интересен хибрид"

 

Според U2 новият албум ще притежава обичайното звучене, но ще бъде по-зрял в сравнение с албума "No Line on the horizon". "Винаги се опитваме да постигнем нещо различно, когато сме в студио. Феновете обаче ще кажат дали това е така” — сподели китаристът Едж.

 

Музикантите бяха забелязани да записват парчетата от новия им тринадесети албум в студиото "Илектрик лейди" в Ню Йорк през юни миналата година с продуцента Денджър Мауз.

 

През последните месеци се появи доста противоречива информация относно това, дали групата е готова със записите, но сега Universal Music Columbia пусна в Twitter следното съобщение: "За феновете на U2 — албумът Sirens ще бъде готов през септември". Все още новината не е потвърдена от музикантите, но щом студиото твърди, че ще чуем новата музика на U2 през септември, едва ли ще бъдем разочаровани.

 

Според материал в Irish Examiner завръщането на U2 ще бъде през 2014 година. Изданието твърди, че групата е имала доста проблеми в творческия процес, но е намерила правилния път. В края на 2013 година легендарните рокаджии издадоха парчето Ordinary Love, което бе част от саундтрака към филма Mandela: Long Walk to Freedom. В началото на февруари U2 пуснаха друг сингъл — Invisible, за който се смята, че ще бъде в предстоящия им албум.

Автор: ИъН Здравчев

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия