Книгите, които ще те променят [част втора]

2014-07-21 13:36:00
Книгите, които ще те променят [част втора]
Снимка: freeimages.com

Няма нищо по-хубаво от почивка съчетана с няколко магически реда от любимата книга. Всеки докоснал се до това чудо добре знае, че емоциите от четенето са толкова несравними и пленяващи, че само една книга е достатъчна, за да ви причисли към върлите фенове на четенето. Е, разбира се не всяка книга е способна на това, затова сме ви подготвили няколко, които от опит знаем, че вършат работа.

 

 

Сътворението

 

Вечните въпроси за природата на човека и за условията на неговото съществуване налагат неизбежно едно сравнение между духовното, социалното и политическото развитие на древните общества и на нашата съвременност. Това сравнение постоянно ни напомня факта, че физическото разнообразие на човешкия род е точно толкова удивително колкото и еднообразието на човешката природа.

 

Сидхарта

 

Херман Хесе е направил един огромен подарък за всички нас, написвайки този шедьовър на литературата. Всяка дума от "Сидхарта" е способна да отприщи милион размисли, които в крайна сметка ни карат да осъзнаем какви сме самите ние. Невероятната история за значението на преживяванията и как прости случки могат всъщност да доведат до огромни изводи за света около нас е едно от четивата, който са повече от задължителни за всеки един.

 

Парфюмът

 

Първият роман на Патрик Зюскинд "Парфюмът" разказва историята на ужасяващото същество Жан-Батист Грьонуй, родено "на дъното", във Франция през ХVІІІ в. Той израства без родители, мразен от хората и отритнат от съдбата. Грьонуй обаче има уникалната дарба да притежава невероятно фин нюх, с който усеща миризмите от километри. Мечтата му е да сътвори най-пленителния парфюм с аромата на извечната жена, създадена от Бог за любов и изкушение. Влюбва се, преследва и убива най-красивите жени, чиито ухания улавя, събирайки миризмите от мъртвите им тела. Убийствата му са само средство, за да извлече бленуваното ухание. Парфюмът му е факт, но е време убиецът да бъде открит и наказан.

Автор: ИъН Здравчев

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия