Кино и музика оцветяват лятото

2014-06-23 14:57:00
Кино и музика оцветяват лятото

На 26 юни 2014 г. от 20:00 часа в Дом на киното, София, в подкрепа на „Училище по изкуства за деца лишени от родителски грижи”, ще се проведе прожекция и концерт, част от благотворителната инициатива „ОЦВЕТИ МИ ЛЯТО“. Филмът, който гостите на събитието ще могат да видят, е документалният „Ром Кихот“, който откри първия фестивал за документално кино в София тази година - Sofia Biting Docs. В подкрепа на инициативата се включват и музикантите от „Кайно Йесно Слонце“ и др. Партньори на събитието са Дом на киното и Арт Фест.

 

Сдружение „МЕДИУМ – лаборатория за култура и образование“, в партньорство с Фондация Арт Фест и Дом на Киното и медийната подкрепа на Българско национално радио, организира прожекция и концерт в подкрепа на благотворителната инициатива „Оцвети ми лято 2014“. Кампанията набира средства за провеждането на седмото издание на „Училище по изкуства за деца лишени от родителски грижи“. Училището се организира за децата от ДДЛРГ „Христо Райков“, гр. Габрово от Сдружение “МЕДИУМ – лаборатория за култура и образование”. То ще се проведе в последните две седмици на юли в ПБ „Соколски манастир”, гр. Габрово. С децата, в продължение на 6 години, работи постоянен екип от български и чуждестранни доброволци-учители. В изданията на лятното училище се провеждат работилници, уроци и обучения в областта на изобразителното и приложното изкуство, театъра, музиката, цирковото изкуство, фолклора. Децата от дома са актьори, художници, сценографи, скулптори, танцьори, певци и музиканти.

 

Филмът „Ром Кихот“ е поетичен разказ за безумието и мъдростта на една ромска махала. С него беше открито първото издание на фестивала за документално кино – Sofia Biting Docs. „Ром Кихот“ даде старта и на Международния фестивал за документално кино MILLENIUM IDFF 2014, Брюксел. Режисьори на филма са Петя Накова и Нина Пехливанова (доброволец в „Училище по изкуства 2013“). Филмът е продуциран от АРС Диджитал студио и е реализиран с подкрепата на ИА Национален филмов център.

 

В подкрепа на „Училище по изкуства за деца лишени от родителски грижи“ ще се включат и музикантите от Кайно Йесно Слонце, Лоши Петли (създатели и доброволци на лятното училище), Нино и Жоро Гомес.

 

Билети за събитието - на касата на Дом на киното, в клуб MAZE и в Dada Cultural Bar. Повече информация за „Училище по изкуства за деца лишени от родителски грижи“ на: www.artcamp.info и www.facebook.com/LetenLagerPoIzkustva

Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия