Белгийските филми, които трябва да гледате [част първа]

2014-06-30 17:27:00
Белгийските филми, които трябва да гледате [част първа]
Снимка: outnow.ch

Ако си мислите, че сме приключили с нашето филмово пътешествие, далеч сте от истината. Ще пропътуваме още доста държава, за да се докоснем до филмовите им шедьоври, които ще променят филмовият ви вкус. Всеки един филм притежава нещо специфично, характерно за определената страна, която може да се окаже нещото, което ще ви докосне, така че ние продължаваме с нашите класации. Този път наред са белгийските филми.

 

 

Loft

 

Петима женени мъже — приятели, които се познават много добре, решават да наемат заедно един таван. Там всеки от тях си прави срещи с любовниците си. Всичко върви чудесно, докато една сутрин в помещението не е открито мъртвото тяло на непозната млада жена. Понеже има само пет ключа за тавана — по един за всеки от тях, петимата започват да се подозират един друг в убийство. Така става ясно, че всъщност не се познават чак толкова добре, колкото са си мислили...

 

Mr. Nobody

 

Г-н Немо Никой (Джаред Лето, който ще видим на Sofia Rocks тази година) води нормален начин на живот заедно със съпругата си Елиз (Сара Поли) и трите им деца до деня, в който действителността му поднася изненада и той се събужда в бъдещето като старец през 2092 г. На 120 години Г-н Никой е едновременно най-старият човек в света и последният смъртен сред новия човешки род, за който смъртта вече не съществува. Но това сякаш никак не го интересува, нито го безпокои особено. Единственият въпрос, който занимава Немо Никой в настоящето е какво се е случило със семейството му. Дали е живял честно, дали е обичал жената, която предполага, че е обичал и дали е имал децата, които е трябвало да има... сега целта му е да намери верния отговор.

 

Aanrijding in Moscou

 

41-годишната Мати е затормозена омъжена жена със съпруг, преживяващ кризата на средната възраст и три деца. По-голямата й дъщеря е в пубертета, по-малката си мисли, че е влязла в него, а синът й така и не може да намери пътя си към тази проблемна възраст. След инцидент на паркинга пред супермаркета, колата на Мати е за ремонт, но по-интересното е, че 29-годишният шофьор Джони, чийто камион е ударила, е привлечен неудържимо от нея.

Автор: ИъН Здравчев

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия