Може и вие, подобно на милиони други запалени фенове на Анджелина Джоли вече сте гледали новият филм на звездата — "Господарката на злото", в който тя влиза в ролята на Злодеида. Ако не сте го направили, то ви съветваме да поправите грешката, защото филмът наистина е доста добър.

 

 

И точно след като Джоли ни зарадва с невероятното си изпълнение, побърза и да ни сервира една доста неочаквана новина, а именно че се отказва от актьорската си кариера. За щастие на мнозина обаче "Господарката на злото" не е последният филм за Анджелина, но пък за сметка на това е предпоследен.

 

Честта да се нарече последен в кариерата й ще има филма "Клеопатра", в който актрисата логично ще изиграе главната роля — владетелката на Древен Египет — Клеопатра. Причината лентата да се нареди в биографията на Джоли е сценаристът на филма Ерик Рот, когото тя нарече "скъп приятел и брилянтен писател".

 

Явно в последните месеци е популярно да се пенсионираш, защото и Леонардо Дикаприо наскоро сподели, че ще замести активната си кариера с хобито си, а именно опазване на околната среда. Джоли също ще последва примера му и ще съсредоточи вниманието си върху своите странични интереси.

 

Въпреки всичко, има малка частичка светлина за всички почитатели на седмото изкуство, защото за късмет наред с хуманитарните дейности в интересите на актрисата попада и режисурата, което означава, че Джоли ще ни радва още доста години, чрез филмите си, макар и заемаща друга, по-различна роля в тях.

 

Какво ще се случи и наистина ли Клеопатра ще бъде последната роля, в която ще видим красавицата Джоли или има, макар и малък, шанс тя отново да излезе пред камера на режисиран от нея филм, предстой да разберем. А докато разберем крайното й решение, можем да отскочим до киносалоните, за да видим какво ни предстой да загубим от киноекраните.

Автор: ИъН Здравчев