Кой ще замести Харисън Форд и ще се превъплъти в ролята на Индиана Джоунс?

2014-06-04 13:24:00
Кой ще замести Харисън Форд и ще се превъплъти в ролята на Индиана Джоунс?
Снимка: outnow.ch

Актьорът Робърт Патинсън, който се прочу с ролята си в сагата „Здрач”, е фаворит за ролята на Индиана Джоунс в новите филми от приключенската поредица, които планира да заснеме компания “Disney”, пише в. „Daily Star”.

 

Патинсън е на първо място в списъка с млади и обещаващи актьори, които притежават качествата да наследят в ролята Харисън Форд. 71-годишният Форд е прекалено възрастен, за да се превъплъти в ролята на известния археолог, а и освен това има ангажименти, свързани със седмия епизод от поредицата „Междузвездни войни”.

 

Очаква се снимките на приключенската поредица да започнат през 2016 година и да бъдат направени два филма за три години.

 

Робърт Патинсън може да е пръв в списъка с актьори, но въпреки това той ще трябва да се пребори за ролята на Индиана Джоунс с актьори като Чанинг Тейтъм, Келън Лъц, Крис Хемсуърт и Крис Пайн.

 

 

Д-р Хенри Уолтън „Индиана” Джоунс е измислен герой. Той е професор по археология, известен най-вече от филмите. Измислен е от Джордж Лукас и се появява за пръв път на екран във филма „Похитителите на изчезналия кивот” през 1981 година, а след това в „Индиана Джоунс и храмът на обречените” през 1984 година, „Индиана Джоунс и последният кръстоносен поход” през 1989 година, „Индиана Джоунс и кралството на кристалния череп” през 2008 година, както и в телевизионния сериал „Хрониките на младия Индиана Джоунс” от 1992 до 1996 година. Индиана Джоунс е главен герой в книги, комикси, видеоигри и др.

 

За момента най-успешно Индиана Джоунс е изигран от Харисън Форд в тетралогията Джордж Лукас и Стивън Спилбърг – „Похитителите на изчезналия кивот”, „Индиана Джоунс и храмът на обречените”, „Индиана Джоунс и последният кръстоносен поход” и „Индиана Джоунс и кралството на кристалния череп”. Ролята е изпълнявана и от Ривър Финикс, Кори Кариър, Шон Патрик Фланъри и Джордж Хал.

 

Индиана Джоунс е известен със своя външен вид – кожено яко, широкопола шапка и камшик, чувството си за хумор, фобията му от змии и дълбоките му познания за много древни цивилизации.

 

През 2008 година Индиана Джоунс се нарежда на шесто място в класацията за най-велики филмови герои на всички време, а през 2010 година е на втора позиция в класацията за най-велики измислени герои на всички времена.

Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация
papugai
преди 9 години

Робърт Патинсън може да играе някоя женска роля, повече ще му подхожда.


ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия