Какво е общото между Осама бин Ладен, Васил Левски и Радослав Парушев?

2014-06-03 12:42:00
Какво е общото между Осама бин Ладен, Васил Левски и Радослав Парушев?
Снимка: изд. Ciela

Какво е общото между Осама бин Ладен, Васил Левски и Радослав Парушев? Това, че и тримата са герои в романа, който държите в ръцете си.

 

 

София, пролетта на 2014 г., първите дни на Третата световна война. Наближават извънредни парламентарни избори, в които най-големи шансове има „Спортният блок“. На фона на драматични исторически събития населението на най-бедната и корумпирана страна в Европа е впрегнало енергията си предимно в неистово снимане и гледане на сериали и „изключително уникални риалити формати“. Жертва на скалъпено обвинение, нашият човек попада от прогнилия и фалшив свят на българския телевизионен бизнес директно в затвора, където бруталната реалност няма алтернатива. Има само един начин да оцелее – изобщо да не му пука.

 

С хиперактуалните си теми, с характерния си висок литературен стил и безкомпромисен, агресивен език Парушев, известен както с предишните си шест книги (сред тях Никоганебъдинещастен и Животът не е за всеки), така и с откровените си пристрастия към Достоевски, Еко и Борхес, този път прави и сериозна заявка за бестселър.

 

„Левски, Осама бин Ладен, български телевизионни сериали, любовна история, Трета световна война и затворническо порно – миксирани арогантно, забавно и майсторски в един квазиутопичен коктейл, какъвто само Радослав Парушев би могъл да създаде.

Този роман е както безкомпромисен разрез на обществото ни отвътре, така и тежко паве в развалените зъби на българския шоубизнес.“

 

Захари Карабашлиев

Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия