Руските филми, които трябва да гледате [част първа]

2014-06-29 11:03:00
Руските филми, които трябва да гледате [част първа]
Снимка: outnow.ch

Мнозина подценяват руското кино, но и то има своите невероятни представители в лицето на филми, които ще ви оставят без дъх. Именно заради тях си заслужава да дадете шанс на братята руснаци и да забравите за стереотипите си, гарантираме ви, че ще бъдете повече от очаровани. И за да не бъдем излишно празнословни сме ви подготвили няколко филма, които да разпалят любовта ви към руското кино, ето ги и тях:

 

 

12

 

Жури, съставено от 12 заседатели с различни професии и положение в обществото, разисква относно престъпление на младо чеченско момче, убило доведения си баща — руски военен офицер. В началото всичко изглежда ясно и всички са убедени, че извършителят е виновен. Но при тайния вот един от заседателите запалва искрата на разгорещен дебат, гласувайки за оправдаване на 18-годишния юноша.

 

Елена

 

Елена е възрастна жена, която води спокоен живот в своя апартамент. Живее заедно със съпруга си Владимир. Всяка вечер тя прекарва часове наред гледайки телевизионни сериали, докато мъжът й гледа спортни предавания в съседната стая. Сутрин се събуждат, закусват заедно и водят бегъл разговор. Елена е свикнала с този начин на живот и единственият й проблем е алкохолизираният й син. Той живее заедно със своето семейство в бедно предградие на града и постоянно е в затруднено финансово положение. Веднъж месечно Елена посещава внуците си и дава пари на сина си. И това се повтаря години наред, до момента, в който Владимир не получава сърдечен удар.

 

Старецът и морето

 

Старецът и морето е 20-минутен анимиран филм (техника маслени бои върху стъкло) по едноименния роман на Хемингуей от 1952г. Филмът заслужено печели ’Оскар’ за най-добър кратък анимиран филм — за 2000г. Александър Петров работи в Ярославл (Русия) в студио DAGO Co. Последваща номинация за Оскар за 2008 г. (Моя любов).

 

Italyanets

 

Ваня е на 6-годишен сирак, живеещ в западнало сиропиталище в отдалечена руско градче. За децата в сиропиталището, животът е без надежда, освен ако, разбира се, не бъдат осиновени от богати чужденци. За Ваня, надежда идва под формата на италианска двойка, но докато всички детайли по осиновяването бъдат готови се случва странно събитие — появява се майката на едно от децата, която търси сина си. Тази случка кара Ваня да се замисли какво ще се случи, ако майка му се появи да го търси, а той е вече в Италия. Следва бързо решение и с помощта на приятелите си в сиропиталището подема издирване на майка си, до какво ще доведе то и ще успее ли малкия Ваня да стигне до майка си, може да разберете, ако заложите на филма.

Автор: ИъН Здравчев

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия