Фестивал "Откритие 2014" ни очаква на 16, 17 и 18 май във Варна

2014-04-19 13:14:00
Фестивал
Снимка: urban-mag.com

Това лято определено ще бъде едно от най-наситените откъм музикални събития, защото в рамките на само 3 месеца ще бъде залети с повече от 20 концерта, в които знайни и незнайни изпълнители ще ни зарадват със своето творчество. Най-открояващи разбира се са концертите на Aerosmith, поредното издание на Sofia Rocks, на което ще видим Skillet, 30 Seconds To Mars и The Offspring, концерта на Iron Maiden, както и първото издание на Фестивала на цветовете.

 

 

Към тях, а и още много концерти, за които по-рано ви съобщихме ще се присъедини още едно музикално събитие, което е поредното доказателство, че музикалният сезон в България определено е по средата на късната пролет и ранното лято. Става дума за международния поп — рок — джаз фестивал "Откритие 2014".

 

Той ще се проведе на 16 май в морската столица на България–Варна. В унисон със задаващото се лято и приятните емоции идващи с него на сцената ще се качат млади изпълнители, професионални композитори, автори на песни, аранжори и продуценти от цял свят, които с огромно желание и плам ще представят новите си проекти, с които се надяват да докоснат сърцата ви.

 

Тази година фестивала си поставя по-мащабна цел, тъй като организаторите обещават да намерят пресечната точка между различни изкуства, включвайки в програмата на форума не само традиционните конкурси за песен и изпълнител, но също премиери на филми, книги, изложби, майсторски клас, концерти на популярни имена от поп-рок сцената, джаз музиканти и изгряващи звезди от Европа.

 

"23-тото издание на "Откритие" ще се стреми да затвърди авторитета си на събитие с висок международен статус, който се е доказал през годините. На варненската публика ще предложим многообразен културен продукт, който съдържа най-доброто от различни в стилово отношение музикални проекти от цял свят.

 

През годините фестивалът се утвърди като един от малкото форуми, който представя не само англосаксонска музика, но и поощрява развитието на характерни за отделните националности песенни модели и традиции в изпълнителското изкуство.

 

Доказателство за това е фактът, че за 23 години на "Откритие" са гостували 57 държави от 6 континента, които представиха свои нови песни и изпълнители премиерно на сцената във Варна" — сподели Доно Цветков, директор на фестивала.

 

Ако фестивала ви е заинтригувал или просто имате път към Варна през приятните майски дни, то може да намерите повече информация относно програма, локализация на събития от фестивала и каквото още ви хрумне тук

Автор: ИъН Здравчев

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия