10 от най-добрите романтични книги [част първа]

2014-04-14 18:30:00
10 от най-добрите романтични книги [част първа]
Снимка: freedigitalphotos.net

Романтичната литература може да ви отведе до напълно различно място и да прикове вниманието ви за часове, в продължение на дни. Ако обичате да четете и имате богата фантазия, тогава тези книги определено са за вас! В тях има много различни истории и интересни развръзки. Тъй като има толкова много произведения, може да се нуждаете от помощ при избора. По-долу ще намерите топ десет за всички времена, така че можете да бъдете уверени, че която и книга да изберете – няма да сгрешите!

 

10. „Аз преди теб", от Джоджо Мойс. Този интимен роман е за Уил Трейнър и Луиза Кларк, които се срещат след преминаване през много различни моменти в живота си. Те в крайна сметка се влюбват и намират сила и опора един в друг. Това е дълбоко, интересно и деликатно четиво, което ще ви трогне до сълзи!

 

9. „Анна Каренина", от Лев Толстой. Това е една чудесна любовна история за омъжена жена, която има връзка с мъж, който я умолява да напусне съпруга си. След като тя прави това, става обсебена от страховете новия й мъж да не я напусне. Историята се движи от тук към всички емоции, през които тя преминава в прехода между едната и другата любов.

 

 

8. „Здрач", от Стефани Майър. Това е книгата, която превърна много хора по света в любители на вампирите. Това е класическа любовна история, но е за момиче, което се влюбва във вампир. Те не могат да живеят отделно един от друг и трябва да преминат през редица препятствия, за да бъдат заедно. Тази и много други книги от поредицата „Здрач", не отдавна бяха превърнати в успешни филмови продукции. Книгите имат художествена стойност, а Бела и Едуард са два символа, които наистина блестят по страниците.

 

7. „Джейн Еър", от Шарлот Бронте. Вероятно сте чували за тази книга или може би дори сте я чели в гимназията. Става дума за Джейн, чиито родители умират и е отгледана от леля си, която се държи жестоко с нея. След като Джейн тръгва на училище, бива малтретирана от директора, но е силна и се придържа към желанието си да стане образована. След като става учител тя получава нова работа и се запознава с интересния господин Рочестър. За съжаление открива твърде късно, че той всъщност е вече женен и има деца. Джейн не може да преживее това и бяга.

 

6. „Петдесет нюанса сиво", от Е. Л. Джеймс. Ако искате еротичен роман, също толкова секси, колкото и завладяващ, това е вашата книга. Тази трилогия грабна книгоманите по света като буря, а скоро след това, по книгите бяха направени и успешни екранизации. В своята творба, Е. Л. Джеймс разказва за една жена на име Анастасия Стийл. Тя се запознава с мъж на име Крисчън Грей. Това е началото, след което книгата се превръща в еротичен, но и чувствен роман, който провокира читателя по редица различни начини.

Автор: Nadejda Atanasova

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация
badassoverhere
преди 10 години

Въпреки,че е въпрос до вкус,не съм съгласна..Как може да сложите в класацията ЗДРАЧ? Чели ли сте въобще някоя от книгите на Джон Грийн? Здрач,ще ви се стори..като боза,разочаровахте ме :)

tinibiebs
преди 10 години

Четох някои от тях и наистина са добри!

Francheska01
преди 10 години

Бих добавила и поредицата КРОСФАЙЪР!!! Много са добри!

Ouroboros
преди 10 години

В мига, в който видях "Здрач" - спрях да чета...

Виж още

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия