Подробности около Оскари 2014

2014-03-01 18:00:00
Подробности около Оскари 2014
нимка: Reuters

Както всички знаем наградите на Американската филмова академия, по-известни с името си Оскари, са едни от най-важните отличия в света на киното. Те са най-голямото признание, което кинотворците могат да получат и са изключително важни за всеки, който наистина обича и оценява киното като изкуство. Освен за кинотворците церемонията по раздаването на Оскарите е събитие, което следят мнозина и за организирането му се полагат изключително много усилия.

 

 

Интересно е, че тази година церемонията бе изместена със седмица по-късно, заради Зимните олимпийски игри 2014 в Сочи и ще се проведе на 2 март 2014 в Долби Тиътър в американския град Лос Анджелис.

 

Водещ на събитието ще стане Елън де Дженерис, познати със своето телевизионно шоу, което спечи неведнъж наградата за най-добро шоу. Интересно е, че Елън ще бъде водеща за втори път, след като през 2007 тя отново се погрижи за събитието и представянето и бе високо оценено, тъй като си спечели номинация за наградите "Еми". Ето какво заяви тя за избора й:

 

"Вълнувам се от възможността да водя церемонията за втори път. Нали знаете какво казват — третият път най-сетне ще успея"

 

На помощ ще и се притекат съзвездие от победители, в лицето на Ан Хатауей, която взе статуетка за най-добра поддържаща женска роля, Дженифър Лорънс, спечелила оскар за най-добра главна женска роля и Даниел Дей-Люис, големият победител в категорията най-добра мъжка роля.

 

Една от най-интересните новини обаче е, че на сцената на церемонията ще се качат легендарните U2. Те ще изпълнят последният си сингъл, който е и номиниран за статуетка — "Ordinary Love", част от саундтрака на биографичния филм на режисьора Джъстин Чадуик за живота на легендарния президент на Южна Африка Нелсън Мандела „Дългият път към свободата".

 

Песента на групата вече успя да се сдобие със Златен глобус, а сега се впуска в борбата за Оскар, надявайки се да пребори останалите номинирани — "Let It Go" от анимационния филм „Замръзналото кралство", "Happy" от „Аз проклетникът 2" и "The Moon Song" към филма „Тя".

Автор: ИъН Здравчев

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия