Кой триумфира на Brit Awards?

2014-02-22 14:20:00
Кой триумфира на Brit Awards?
Снимка: Reuters

След като преди близо месец ви обявихме големите победители в най-престижните музикални награди "Grammy" е време да ви запознаем и с призьорите в техния аналог в, отличаващ се със същата престижност, а именно Brit Awards.

 

 

Името на наградите произлиза от съкращението на British Record Industry Trust. Robbie Williams държи рекорда за най-много Brit Awards, 12 като соло артист и още пет като част от Take That. В допълнение, освен за поп музика са създадени и еквивалентни награди за класическа музика, наречени Classic BRIT Awards. Церемонията за раздаването им се провежда всеки май.

 

Тази година, музикалното събитие Brit Awards 2014 се проведе на 19 февруари в 02 Агепа в столицата на Великобритания — Лондон, а водещ бе комедийният актьор Джеймс Кордън. Вечерта беше доста бляскава, защото по време на церемонията успяхме да чуем съзвездие от изпълнители, включващо имената на Beyonce, Katy Perry, Bruno Mars, Arctic Monkeys, Ellie Goulding и Bastille.

 

В надпревара за най-добра британска група Arctic Monkeys успяха да победят Bastille, Disclosure, One Direction и Rudimental и заслужено получиха наградата. С това обаче победният им поход, далеч не приключи. Групата прибраха и награда за най-добър британски албум, с което се превърнаха в първата група, която има две награди Брит за „най-добра британска група” и три награди за „най-добър албум”.

 

„Заложихме едни 15 лири, че One Direction ще спечелят. Това е рокендрол, а? Това е рокендрол, той просто няма да си замине. Може от време на време да заспи зимен сън, да потъне в блатото... Но той винаги чака някъде там, точно зад ъгъла”. След това Търнър се обърна към организаторите с думите. Ако искате ме таксувайте за микрофона” — заяви фронтменът на групата — Алекс Търнър.

 

Както всяка церемония и тази беше изпълнена с множество речи, но една от най-интересните и изключително странни речи, определено беше тази на Дейвид Бауи, който дори и не присъства на церемонията. За сметка на това бе упълномощил Кейт Мос за свой представител на Земята. Той прочете епичните думи:

 

„Дейвид ме помоли да кажа това: В японски мит, зайците от моя стар костюм, който Кейт носи, всъщност живеят на Луната. Кейт идва от Венера, а аз от Марс. Така че, това е чудесно! Напълно възхитен съм да получа Брит за най-добър мъж. Но аз съм, нали Кейт? Мисля, че това е страхотен начин да завърши деня. Много, много ви благодаря... Шотландия, моля те остани с нас.”

 

С награди си тръгнаха и Rudimental, които получиха наградата за „най-добър британски сингъл” с „Waiting All Night”, Ели Голдинг пък стана „най-добра британска изпълнителка”, а наградата за най-добра чужда банда получиха Daft Punk. Индивидуалните награди за чуждестранни изпълнители отидоха при Бруно Марс и Лорде.

Автор: ИъН Здравчев

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия