W.A.S.P. за седми път в България

2014-02-21 18:32:00
W.A.S.P. за седми път в България
Снимка: Reuters

Когато стане дума за музика, моментално в главите ни изникват няколко имена на банди, които остават непроменени във времето. Те са неподвластни на времето и тяхната музика е повече от изкуство, чрез което поколения наред растат. Сред тези групи е и W.A.S.P. – рок титаните, които променят музиката, чрез своите изключително скандални за времето си парчета. Тяхното уникално звучене обаче им привлича многобройна публика.

 

 

Бандата е създадена в Калифорния през далечната 1982-ра и през своята дългогодишна кариера печели милиони фенове по цял свят. В дискографията си W.A.S.P. имат 14 студийни албума, 2 от които със златен статус и продажби от над 50 милиона копия, както и стотици концерти на пет континента.

 

Забележителен и наистина внушителен е броят на концертите, които групата е имала в България. До този момент са цели 6, а съвсем скоро ще бъдат променени на рекордните седем. Изключително малко са групите на такова ниво, което са посещавали родината ни толкова много пъти. Поредното им идване на родна земя е потвърждения за невероятна публика, с която разполагаме и която впечатлява величия като тях.

 

Първото идване на W.A.S.P. е през далечния 30 октомври 2004 година, когато свирят пред 5 000 екзалтирани фена в зала “Христо Ботев” в София. Факт е, че отвън остават още 2 000 фена, които просто не успяват да влязат заради капацитета на залата!

 

Това обаче само подтиква момчетата отново да се върнат, за да се реваншират на всички неуспели да се докоснат до музиката им на живо. Датата е 6 септември 2006, а концертът в Каварна е и първият от тяхното европейско турне.

 

Следва още поредица от визити – на 11 май 2008 г. изнасят страхотен концерт в центъра на град Ловеч по случай празника на града, на 17 ноември 2009 се връщат за 4-ти пореден концерт в София – зала “Христо Ботев”, на 27 октомври 2010 ни посещават отново като част от турнето Return to Babylon Tour, а на 2 юни 2012 г. изнасят поредният си концерт в София, в парк летище София до – до терминал 2. Участието им е част от организирания от Loud Concerts фест – Loud Festival.

 

На 4 август тази година ще бъде поредната дата, в която групата ще зарадва българските фенове. Шоуто на W.A.S.P. ще бъде в Бургас и ще е част от мащабното юбилейно турне на бандата „'30 Years Of Thunder’’, което стартира през 2012г. в Лондон и продължава и до днес. До момента турнето е преминало през целия свят, а музикалната критика го определя като най-доброто шоу на W.A.S.P. за всички времена.

 

Продажбата на билети стартира на 18 февруари 2014 г. Цената им им е 45 лева, а в деня на концерта – 50 лева. Първите 200 са на промоционална цена 35 лева.

Автор: ИъН Здравчев

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия