На 6-ти март започва 18-ият международен филмов фестивал СОФИЯ ФИЛМ ФЕСТ

2014-01-30 15:33:00
На 6-ти март започва 18-ият международен филмов фестивал СОФИЯ ФИЛМ ФЕСТ

Международният филмов фестивал СОФИЯ ФИЛМ ФЕСТ (Sofia International Film Festival), който е едно от водещите културни събития в кандидатурата на София за европейска културна столица, ще събере своите зрители за 18-и път през месец март. Фестивалът, наложил се като значим кинофорум в Централна и Източна Европа, включен в класацията на 50-те световни топ фестивала (според сп. „Варайъти”) и акредитиран от FIAPF, ще свери за пореден път часовника на вярната си публика и многобройните международни гости с актуалните тенденции в световното и българското кино.

 

Официалното откриване на 18-ия София Филм Фест е на 6 март. Церемонията по награждаването ще се състои на 15-и Март. Програмата на фестивала, заедно с традиционните издания в Бургас, Пловдив и Варна ще продължи до 30 март. Специална програма в Дома на киното, свързана с ретроспективи, ще „подгрее“ фестивала от 28 февруари.

 

Програмата съдържа около 160 пълнометражни игрални и документални заглавия, както и над 70 късометражни филма.

 

Към момента програмата включва:

 

„Лоното” (The Fold) – Великобритания, реж. Джон Дженкс „Дубровски”

(Dubrovskiy) – Русия, реж. Кирил Михановски и Александър Вартанов

„Жирафада” (Giraffada) – Франция-Палестина, реж. Рани Масала

„Късметът на лъжеца” (Liar’s Dice) – Индия, реж. Гиту Мухандас

„Неподчинение” (The Disobedient) – Сърбия, реж. Мина Джукич

„Задънена улица” (Trap Street) – Китай, реж. Вивиан Цю

„Падаща звезда” (Stella cadente) – Испания, реж. Луис Миняро

„Ментол” (Menthol) – САЩ, реж. Микан ван Хов

„Срещи на сляпо” (Blind Dates) – Грузия, реж. Леван Когуашвили

 

БИЛЕТ

 

Това е нашата кампания, за да сме по-близо до Вас – Публиката. Ще ни откриете на местата, на които пазарувате, в магазините за подаръци, книжарници, барове и още много локации, където не ни очаквате. БИЛЕТ! БИЛЕТ ще е навсякъде около Вас, от 14-ти февруари ще сме в мрежите – почти месец преди началото на фестивала! Така ще бъдете абсолютно сигурни, че няма да пропуснете най-интересните и вълнуващи филми! Ще можете да запазите своето място собственоръчно – онлайн или чрез оператор (по телефона).

 

София Филм Фест ще има прожекции в Зала 1 и кино „Люмиер” на НДК, Дома на киното, Одеон, Синема Сити, Сине Гранд и Евро Синема.

 

Пълната програма на фестивала, подробна информация за гостите, нашите партньори и спонсори, ще бъде представена на основната пресконференция на 18-ия София Филм Фест, която ще се състои в края на февруари.

Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия