При кого отидоха наградите Грами (+ видео)

2014-01-27 13:04:00
При кого отидоха наградите Грами (+ видео)
Снимка: Reuters

Наградите Грами вече са раздадени. Имаше изпълнителите, които си тръгнаха с по няколко статуетки, други само с една, а трети останаха с празни ръце, но поне бяха сред номинираните.

 

Златното грамофонче за най-добър продуцент на годината отиде при Фарел Уилямс.

 

Джъстин Тимбърлейк си тръгна с две награди – за R&B песен за композицията Pusher Love Girl и за най-добро видео за Suit and Tie с участието на Jay Z. Двамата получиха наградата и в категорията за най-добър рап дует с песента Holy Grail.

 

Грами за запис на годината отиде при Daft Punk в тандем с Найл Роджърс и Фарел Уилямс за песента Get Lucky. Двамата изпълнители, които крият самоличността си с маски, взеха златни глобусчета и в категориите за най-добър танцувален или електронен албум и за най-добър дизайн на неокласически албум.

 

За най-добра рок песен на годината бе избрана Cut Me Some Slack на Дейв Грол, Крист Новоселик, Пат Смиър и Пол Маккартни.

 

Статуeтката за най-добър рок албум отиде при Led Zeppelin и техният албум Celebration Day.

 

В категорията за най-добро метъл изпълнение призът отиде при Black Sabbath и парчето им God is Dead?.

 

Певицата Алиша Кийс също си тръгна със златно грамофонче. Тя победи в категорията за най-добър R&B албум за Girl On Fire.

 

Риана пък получи Грами в категорията за най-добър съвременен R&B албум с Unapologetic.

 

Райън Луис и Макълмор бяха обявени за Откритие на годината. Двамата си тръгнаха с още три приза – за най-добро рап изпълнение, за най-добра рап композиция и за най-добър рап албум.

 

Lorde определено си тръгна щастлива от церемонията Грами. Тя взе една от най-престижните статуитке – за най-добра песен на годината.

 

Lorde - Team:

 


Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия