Пласидо Доминго за първи път в България

2013-12-12 18:00:00
Пласидо Доминго за първи път в България
Снимка: Reuters

Да, както и по-рано казахме, обичаме декември, защото заедно с Коледа и носталгичните чувства идват и приятните планове за новата година. Явно това са осъзнали повечето организатори на музикални събития, защото всички те избраха именно декември за анонсирането на предстоящите си концерти. След Scorpions, Metal all stars и Aerosmith е ред на още една световна известна звезда да се срещне със своите фенове.

 

 

Кралят на операта, по-известен като Пласидо Доминго, ще има своя първи концерт в България на 14 февруари 2014. Несъмнено най-голяма е известността му като един от „Тримата тенори“ заедно с неговите колеги Хосе Карерас и Лучано Павароти, с които популяризират сред широката слушателска аудитория класическото песенно изкуство.

 

В биографията си Пласидо Доминго има 140 роли — повече от всеки друг тенор в историята на музиката. А съвсем наскоро той добави в списъка и водещите баритонови роли от Риголето, Simon Boccanegra, Травиата, Набуко и Жана Д’Арк на Верди. Световният оперен феномен е не само един от най-обичаните и вдъхновяващи артисти, но също и многоуважаван диригент и оперен деятел.

 

Събитието ще се проведе в столичната зала "Арена Армеец" и освен един от най-великите и влиятелни световни артисти за всички времена — Пласидо Доминго, на сцената ще се качи и Софийска филхармония, която ще подкрепи певеца, чрез своите виртуозни изпълнения.

 

Изборът на дата не е случаен, организаторите призовават всички влюбени да си подарят уникалната емоция да чуят невероятния певец, който обеща, че ще изпълни не само емблематични арии от свои любими композитори, но и части от оперети, мюзикъли и популярни испански любовни песни.

 

Билетите на концерта са на цени от 70лв. до 180лв. и вече са в продажба.

Автор: ИъН Здравчев

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия