Еротичните романи са вредни за здравето

2013-11-19 12:31:00
Еротичните романи са вредни за здравето
Снимка: Dreamstime

Еротичните романи може да ви се струват подходящи за четене преди сън, но трябва да бъдете внимателни с тях, особено ако сте почитател на „Петдесет нюанса сиво“. Наскоро стана ясно, че библиотечните копия на бестселъра съдържат следи от вируса на херпеса и от кокаин, пише в. „Daily Express“.

 

 

Белгийските токсиколози тествали десетте най-често заемани книги от библиотеката и направили изненадващо откритие – всички те съдържат следи от кокаин. Романът „Танго“ на Питер Аспе пък дал положителен резултат за следи от вируса на херпеса.

 

Резултатите звучат шокиращо, но не са повод за притеснение. Читателите няма как да бъдат застигнати от ефекта от употребата на кокаин. Същото важи и за вируса на херпеса. Следите, които са открити от вируса на херпеса и от кокаин, нямат фармакологичен ефект. Съзнанието на читателя няма да се промени в резултат на четенето на библиотечните книги.

 

Предишни проучвания показват, че най-често заеманите книги от библиотеките съдържат между 25 и 40% повече микроби в сравнение с тези, към които читателите посягат значително по-рядко.

Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия