Тази година на почетното първо място в класацията за Най-ценни звезди е актьорът Робърт Дауни – младши, съобщи FemaleFirst. Той успя да измести на второ място Леонардо ди Каприо, наричан още „звездата, която отново започна да се усмихва“.

 

На трета позиция се нарежда Дженифър Лорънс, наречена „новопоявилият се най-добър приятел завинаги“.

 

Как се съставя класацията?

 

Тя се определя на базата на няколко фактора, като влиянието на актьора във вътрешния и световен бокс-офис, доходите, които носи на киностудиата, оценка на критиците, популярността, привлекателността, дали се споменава за наградите „Оскар“ и дали се появява в Twitter и таблоидите.

 

Робърт Дауни – младши е определен като „Кралят“. Според сайта Vulture “привлекателността му надхвърля всякакви класации, а по студиен рейтинг отстъпва само на Брад Пит и Леонардо ди Каприо. Той се справя със своя звезден статут и определено се е променил доста от дните, когато използваше редовно наркотици.

 

За Леонардо ди Каприо Vulture пише, че „макар и да няма постиженията в бокс-офиса на Уил Смит, той е доказал, че може да помогне да се изплати престижен проект. Без него „Великият Гетсби“ нямаше да донесе приходи в размер на 350 000 000 щатски долара“.

 

Сандра Бълок се нарежда на четвърто място в класацията. Тя е наречена „по-добрата от всякога суперзвезда“. На пета позиция е Брад Пит, наречен „златното момче“.

 

В челната десетка са намерили място още Уил Смит, Крисчън Бейл, Дензъл Уошингтън, Том Ханкс и Джони Деп. От 11-то до 20-то място са Хю Джакман, Анджелина Джоли, Мерил Стрийп, Том Круз, Даниъл  Радклиф, Дженифър Анистън, Даниъл Крейг, Джордж Клуни, Мат  Деймън и Мила Кунис.

Автор: Ралица Солакова