Филмова акдемия "So Academy" ще се проведе на 28-и октомври

2013-10-23 20:30:00
Филмова акдемия
Снимка: blog.soindependentfilmfest.com

По-рано ви запознахме с фестивала "So Independent", който силно препоръчваме да посетите, а сега е ред да ви представим и най-новото въведение на феста - филмова академия. Тя се провежда за първа година и се организира с подкрепата и партньорството на НАТФИЗ „Кр. Сарафов”. В академията участие могат да вземат всички студенти, професионалисти и кино любители.

 

 

Събитието ще се проведе на 28 октомври (понеделник) от 14 до 22ч. в учебната кинозала на НАТФИЗ на ул. „Стефан Караджа” №20. Входът е свободен, но както повечето такива събития изисква предварителна регистрация, която може да си направите на сайта на фестивала или тук.

 

По време на филмовата академия ще се проведат няколко лекции, които ще бъдат водени от хора, които притежават богат опит във филмовото изкуство и са наясно с всички особености на съответните жанрове.

 

Първата лекция ще бъде изнесена от Лорън Хамъндс - член на селекционните комисии на два от най-значимите американски фестивали Tribeca Film Festival и Hamptons International Film Festival. Тя ще започне в 14:00, ще продължи до 15:50 и ще бъде на тема "Специфики и селекционни критерии на филмовите фестивали в Америка".

 

 След това от 16:00 до 17:50 ще видим Владимир Тодоров- автор, илюстратор и филмов художник с над 20-годишен опит в киноиндустрията. Придобил известност след работата си по анимациите във филми като „Хари Потър и философският камък“, „Ерагон“ и „Стюарт Литъл" и бивайки част от екипа, създал носителя на Оскар за късометражен анимационен филм “The Chubb Chubbs”, той ще ни запознае с "Анимацията и типажите във филми".

 

Трети ще бъде човекът, чиито последни проекти спечелиха Оскари през 2013 - „Животът на Пи" и „Арго" - Любомир Христов. Неговата лекция ще бъде от 18:00 до 19:50 и ще говори за "Визуалните ефекти в съвременното кинопроизводство от подготвителния период до постпродукцията", включително "Как визуалните ефекти могат да помогнат на продукцията". Също така ще засегне и темата - режисьорите, операторите и актьорите във високо технологичното дигитално време.

 

Финалът ще бъде поставен от Венцислава Венциславова, която ще изнесе последната лекция, започваща от 20:00 и приключваща в 22:00. Тя е генерален директор в нюйоркския клон на Джорджо Армани и преподавател по маркетинг в Нюйоркския университет и ще ни говори за мода и филми или как филмите стават отправна точка в изграждането на империята Армани.

 

Всяка една от лекциите е изключително интересна, а изживяването неповторимо. Ако имате свободно време, не се замисляйте, а посетете филмовата академия "So Academy. Ще бъдете повече от изумени!

Автор: ИъН Здравчев

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация
papugai
преди 10 години

Български патент е да се снимаш в масовка в някой филм, а в автобиографията си да го запишеш като главна роля.


ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия