5 приключенски филма, които трябва да гледате

2013-10-05 15:30:00
5 приключенски филма, които трябва да гледате
Снимка: outnow.ch

Време е да се отправим на пътешествие! Ако и вие обичате авантюрите и новите изживявания, то можете да се включите като изгледате петте филма от нашата класация. А те са:

 

Национално съкровище 1 & 2

 

Превърнал се в един от най-гледаните филми на 2004 г. и събрал приходи в размер на 347 млн. долара, "Национално съкровище" плени публиката и неговото продължение беше неизбежно. То имаше същия ефект, затова ако сте фенове на загадките и неочакваното развитие, то тези два филма са точно за вас. Като бонус ще получите много полезни знания за американската история, така че освен приятно, гледането на филма ще се окаже и много полезно.

 

 

 

 

Шифърът на Леонардо

 

Още с появата на романа, по който беше създаден филма, се появиха множество спорове, а с излизането на голям екран, конфликтът се задълбочи. Засягащ сложната тема за религията и умело съчетаващ в себе си множество загадки и непредвидими развръзки, "Шифърът на Леонардо" ще ви пренесе през света на изкуството и тайните кодове, за да може заедно с харвардския преподавател Робърт Лангдън, да откриете смразяващата тайна, която промени устойте на църквата. А каква е тя, може да разберете след като гледате филма.

 

Игрите на глада

 

"Игрите на глада" е поредната екранизация на успешна поредица от книги. Първият филм от поредицата дебютира през март 2012 година и показа на зрителите, че ги очаква наистина епично приключение, което няма да забравят скоро. Разказваща смразяващата бъдеща антиутопична действителност на Съединените американски щати или по-точно на това, което е останало от тях, лентата успява да докосне зрителите и да ги омае до такава степен, че вече е факт обратното броене до втората част, която очакваме да се появи по родните екрани само след няколко дни.

 

Животът на Пи

 

"Животът на Пи" ни прави част от фантастичното приключение на младия Писин, на кратко предпочитащ да го наричат Пи, който след корабокрушение е принуден да прекара повече от 200 дни в малка спасителна лодка, заедно с Ричард Паркър. И ако си мислите, че въпросният Ричард Паркър досадно хлапе или поне човек, то жестоко се лъжете, защото едва ли подозирате, че става дума за истински тигър. Лентата е невероятно визуално изживяване, което освен, че ще ви направи част от невиждано приключение, ще ви накара и да се замислите.

 

Аватар

 

И като за финал оставихме филмът, който промени киноиндустрията - "Аватар". Той беше първият 3D игрален филм и успя да събере колосална сума приходи от продажба на билети. Успехът му до голяма степен се дължеше на интензивната и мащабна реклама, но няма как да отречем и иновативността на лентата. Не е за пренебрегване и актьорската игра, както и достойнствата на филма, в лицето на визуалните ефекти и креативността, успяла да създаде невероятния свят на планетата Пандора. Ако искате да се пренесете в един красив и завладяващ свят, то "Аватар" е вашият филм.

 

Приятно гледане!

Автор: ИъН Здравчев

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация
AnakinSkywalker
преди 10 години

Lipsata na indiana jones samo pokazva kolko e smeshna tazi klasaciika

crazy_mofo
преди 10 години

Игрите на глада ми е любим, наистина трябва да го гледате, уникален е! : ))


ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия