5 драми, които трябва да гледате

2013-09-29 11:15:00
5 драми, които трябва да гледате
Снимка: outnow.ch

И днес продължаваме с класациите на филми, като този път ще подхванем драмите. Подгответе си кърпички и пуканки и се насладете на драматичния развой в лентите.

 

Сред дивата природа/Into the wild

 

"Сред дивата природа" е един от онези филми, които те карат да настръхнеш. Създаден по истински случай и базиран на романа на Джон Кракауер, филмът е един от най-запомнящите се заглавия, които ще гледате. Принос за този факт има и Шон Пен, който е режисьор и сценарист на филма.

 

Пианистът/The Pianist

 

Филмът проследява ужаса от Втората световна война през погледа на полския пианист от еврейски произход, Владислав Шпилман. Той става свидетел на създаването на еврейското гето, в което по-късно попада, както и на депортирането на семейството му. Единствено късметът и контактите, които има покрай своята кариера като пианист, му помагат да се спаси, но скоро пианото бива забравено. Филмът печели 3 награди Оскар и е номиниран за още 4 такива. Прибира 2 и е номиниран за още 5 награди на БАФТА, притежава две номинации за Златен глобус, както и 9 номиниции за наградите Сезар, 3 от които печели.

 

 

 

 

Седем души/Seven Pounds

 

"Седем души" описва историята на Бен (Уил Смит), който е депресиран заради множеството грешки в миналото си. Търсейки изход от неприятното си положение, той решава да поправи грешките, като помогне на 7 непознати. Решението променя живота му и е способно да промени и вас самите.

 

Последният подарък/The ultimate gift

 

Ако винаги сте се чудили каква е връзката между богатството и щастието, то "Последният подарък" има амбицията да ви даде отговора. Лентата проследява историята на разглезен младеж, който очаква да получи голямо наследство от починалия си дядо. За негова изненада обаче дядо му е подготвил няколко подаръка, които трябва да изживее преди да се добре до тлъстото наследство. Ако след края на филма искате още, имаме добра новина - скоро се очаква да излезе и неговото продължение.

 

Красив ум/A Beautiful Mind

 

Лентата, базирана на реални събития, ни запознава с невероятния живот на нобеловият лауреат Джон Наш, който притежава гениални математически познания. Нещо обаче прави животът му объркан и труден. Ще се справи ли с невероятните трудности и ще намери ли себе си, може да научите ако се доверите на нас и Американската филмова академия, която е удостоила филма с 4 награди Оскар.

 

Приятно гледане!

Автор: ИъН Здравчев

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия