Нека пробудим креативния си гений!

2013-09-18 09:59:00
Нека пробудим креативния си гений!
Снимка: изд. Изток-Запад

На вашето внимание – „Креативният гений“ на бизнес експерта Питър Фиск! Книга, която преобръща представите за творческо вдъхновение и нестандартен подход и прегръща идеята за възползване от новите, понякога налудничави възможности, изскачащи отвсякъде.

 

Безспорен факт е, че за да бъде успешен, всеки бизнес неминуемо се нуждае от творчески решения, дизайн и новаторско мислене. В „Креативният гений“ (с подзаглавие „Пътеводител за иновации на бизнес лидера, на престъпващия границите и на променящия правилата на играта“) британецът Питър Фиск провокира различното мислене и подтиква към възползване от нови възможности, изскачащи отвсякъде в постоянно променящия се днес свят. Именно по този начин, твърди Фиск, е възможно постигането на необикновени резултати, както в работата, така и в личния живот.

 

Експерт в сферата на бизнеса, иновациите, брандинга и маркетинга, Фиск се учи от новата бизнес генерация. Той е специалист по бързо променящите се пазари – дигитални и реални, малки и големи, западни и източни, и е основател и ръководител на компанията за бранд и бизнес иновации „GeniusWorks”, работеща с бизнес лидери от цял свят. Дългогодишният му опит в сферата включва работа с над 150 компании в повече от 30 страни в света. Автор е на редица книги на тема маркетинг и бизнес, сред които „Marketing Genius“, „People Planet Profit“ и „Customer Genius“.

 

 

Фиск признава, че за него основното вдъхновение за написването на „Креативният гений“ е бил не друг, а великият Леонардо да Винчи и „неговата невероятна способност да мисли различно: назад – към бъдещето; да свързва идеи от разнообразни места и да сътворява практични открития, базирани на налудничави идеи.“ Живеейки в свят, движен от човешкото въображение и новите възможности, идеите са новата валута на успеха, смята още Фиск.

 

В този истински диамант на бизнес литературата са разгледани идеите и работата на всепризнати гении като Нобеловия лауреат-предприемач Мухамад Юнус, върховния дизайнер на игри на „Нинтендо“ Шигеру Миямото, уроците на Тей Кук – новата технологична звезда „Самсунг“, известни дизайнери като Джорджо Армани и Дона Каран, автомобилни гиганти като Ауди, Мерцедес, Тойота и др. Чрез всичко това „Креативният гений“ предизвиква мащабното мислене отвъд всекидневните ограничения и показва, че това, което изглежда на пръв поглед налудничаво, може да бъде и изключително успешно и печелившо в днешния сложен, забързан и конкурентен свят. *

 

ОТЗИВИ ЗА „КРЕАТИВНИЯТ ГЕНИЙ” НА ПИТЪР ФИСК: 

 

"Всеки иска да притежава някакво тайно оръжие, някакво скрито предимство в живота, работата и бизнеса си. Държейки в ръцете си „Креативният гений”, вие вече го намерихте. Остава само да разучите как да го използвате и прилагате на практика... Успех!”


Христо Стоянов, lifehack.bg

 

„Как да направим невъзможното възможно, как безмилостното любопитство движи творчеството, а умението да мислим мащабно задвижва творческите сили? Ако търсите наръчник за това как да бъдете иновативни и успешни професионалисти, „Креативният гений” е вашата книга – изпъстрена с реални примери и практични съвети, тя е напълно адаптирана и приложима за съвременната бизнес реалност.”


Ивелина Атанасова, Newtrend.bg

 

„От Леонардо да Винчи през Стив Джобс до Филип Старк, от Мухамад Юнус през сър Ричард Брансън до Тим Бърнърс-Лий – креативни гении, които са променяли и продължават да променят целия свят с идеите си. Ако някой автор може да разбие клишето „Книга, която да промени изцяло бизнеса ви”, то това определено е Питър Фиск с „Креативният гений”.”


Александър Кръстев, AzCheta.com

 

„Възможна ли е промяната? Да, възможна е ако се впрегнат творческите сили, дизайнът и новаторското мислене. Тях ги имаме. Добавяме иновациите, опита и младите хора, пълни с идеи. Забъркваме всичко това и се получава. Ето, промяната е възможна! Книгата на Питър Фиск е изпълнена с размисли за всичко това. За креативния гений, новаторството, за лидерите които прекрачват границите. Силно препоръчвам!”


Томислав Савов, SocialEvo.net

Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация
andji.banandji
преди 10 години

Много добра книга за пробуждане на креативността е следната:Здравко Райков- "Креативната комуникация". Дава изключителни насоки в това, как да провокираме себе си към нови идеи. Аз лично имам парти агенция (Анджи Бананджи- http://andjibanandji.com/) и непрекъснато се вдъхновявам от всичко в ежедневието. Това ме кара да задържам интереса на клиентите си, а и да съм винаги в мисловна форма.


ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия