Филм за "Metallica" на 3D излиза у нас в края на месеца (+ видео)

2013-09-05 10:47:00
Филм за
Снимка: Reuters

Преди 3 години легендарната група Metallica зарадваха българските си фенове със запомнящ се концерт. Ето, че те отново ще го направят, но този път със спиращо дъха шоу в 3D формат. "Metallica Through The Never" може да се види ексклузивно в IMAX 3D от 27 септември /петък/ до 3 октомври /четвъртък/ и в 3D кината в цялата страна с лимитирани прожекции между 4 и 6 октомври. Билетите ще бъдат пуснати в продажба от 6 септември /петък/.

 

До този момент Metallica са продали над 110 000 000 албума по света. Миналата година пък бе една от най-успешните им. През 2012 година те направиха едно от десетте най-печеливши турнета с приходи 86.1 милиона долара от продадени билети за 30 концерта.

 

 

Във филма има изцяло нови сценични решения, както и специално създаден зрелищен спектакъл, в който са показани най-сложните и ефектни сценични елементи от концертите на групата през годините.

 

За заснемането на "Metallica Through The Never" едновременно са използвани 24 камери. Визуализацията на сценичната конструкция е направена от екипа на Адам Дейвис, който е бил част от най-големите музикални турнета на известни изпълнители.

 

Сцената, на която е сниман спектакълът, е с дължина 60 метра, има невероятно количество хидравлично и пневматично оборудване, лазери, прожектори, пиротехника и люкове. Пренасянето станало, благодарение на 37 камиона – това е два пъти повече, отколкото се използват при транспортирането на стандартно шоу за голям стадион. Например, Rammstein тази година използваха 25 камиона за представлението си в София на Sofia Rocks 2013.

 

Режисьор на лентата е Нимрод Антал, а главната роля е поверена на Дейн ДеХаан, който се превъплъщава в млад фен, изпратен на специална мисия по време на грандиозния концерт на Metallica. Докато групата изпълнява най-известните си песни, Трип има за задача да стигне до закъсал камион и да вземе тайнствен пакет, който да занесе до мястото на шоуто. Бусът му обаче е блъснат от друг шофьор и Трип получава множество контузии. Въпреки това успява да се измъкне от превозното средство и се озовава между разгневени протестиращи и въоръжени полицаи. Разярен маскиран ездач забелязва Трип и тръгва да го гони. Главният герой бяга през изоставени градски улици и разчита единствено на себе си, за да се спаси и да успее да достави на Metallica ценната пратка, преди да се превърне в поредната жертва на ездача.

 

Трейлърът на "Metallica Through The Never" гледайте тук:

Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация
Tedkokitarista
преди 10 години

Малееееее,ще е супер филм!А и прожекциите на IMAX 3D започват точно в деня,в който Клиф Бъртън(вторият басист на Metallica) загива в трагичен инцидент с автобус,на път към Копенхаген,за тогавашното им турне в Швеция.На 27 септември,1986 година.ROCK IN PEACE,CLIFFORD!!! :)))


ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия