Най-добрият BG тийнейджърски филм ще бъде излъчен в киното на Робърт де Ниро

2013-06-28 10:46:00
Най-добрият BG тийнейджърски филм ще бъде излъчен в киното на Робърт де Ниро
Снимка: Dreamstime

Най-добрият тийнейджърски филм от конкурса Reporteen 2013 на тема „Толерантността е ...“ ще бъде излъчен в присъствието на автора в киното на актьора Робърт де Ниро „Tribeca Cinema“ в Ню Йорк по време на Фестивала за българско кино в началото на 2014 година. Това е и голямата награда в състезанието, в която взеха участие 46 кратки филма. Наградите ще бъдат връчени утре в 16.00 часа в кино „Влайкова“.

 

Голям брой ученици са проявили интерес към надпреварата, разсъждавали са по важна тема и са изразили мнението си с помощта на краткото филмче. Някои от продукциите са дело на един ученик, други на група ученици, а трети на цели училища – например във Вършец, където е организиран флашмоб, посветен на темата.

 

Победителите били определени от жури в състав Надя Захариева /програмен директор „Изкуства и култура“/ на фондацията „Америка за България“, Катя Атанасова /продуцент в БНТ/, Жана Караиванова /директор на фестивала "SoIndependent"/, Геновева Димитрова /кинокритик/, Петър Кауков /заместник-директор на Младежкия театър/ и Цветан Цветански /председател на Управителния съвет на Центъра за образователни инициативи/.

 

Най-добрите ще получат 50% намаление за всички представления в Младежкия театър през следващия сезон и още много награди.

Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия