„Загадъчната България” – разбулените мистерии на българските тамплиери!

2013-06-27 09:59:00
„Загадъчната България” – разбулените мистерии на българските тамплиери!
Снимка: изд. Изток-Запад

Излезе книга, която припомня за присъствието на тамплиерите в България през XIV век, основавайки се на документи и факти – „Загадъчната България“ на първия българин тамплиер от ново време Иван Г. Дреников е заглавие, изпълнено с мистика, което ни показва, че самата действителност е далеч по-особена и неочаквана, отколкото сме предполагали.

 

 

Интригуващата и увенчана с мистериозност книга „Загадъчната България“ (с подзаглавие „Разбулени мистерии по нашите земи“) на Иван Г. Дреников припомня за тамплиерите, обитавали земите ни през XIV век, за българската княгиня от рода на Асеновци, която се жени за началник на тамплиерите, и за още куп интересни и забравени истории, съвпадения и потайности.

 

Авторът се основава на факти и документални свидетелства, като едновременно с това ни въвежда умело в света на алхимията, магиите и предсказанията. Дреников обобщава посланието на труда си така: „Желанието на човека да излезе извън времето, за да броди в безкрайността и да разгадае загадките на бъдещето, остава завинаги незадоволено. Въпреки всичко историята на човечеството е изпълнена с опити да се проникне в страхотната тайна на бъдещето.“

 

Роден на 21 май 1935 г., Дреников е автор на 24 книги, писани и публикувани в оригинал на френски, испански и български език, а сред изданията му на роден език (освен „Загадъчната България“) са „България в пламъци“ и „Българи се родихме – българи ще умрем“. Любопитна подробност: Дреников е награден с орден „Андрес Бейо“, Първа степен с почетна лента и звезда, а през 2001 г. получава и най-високия български орден „Стара планина“, Първа степен, за изключителни заслуги за разпространение и популяризиране на българската култура в чужбина.

Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация
kayns
преди 10 години

О боже...


ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия