Една готина изложба, която ще успее да грабне интереса ти (+ снимки)

2013-06-26 12:59:00
Една готина изложба, която ще успее да грабне интереса ти (+ снимки)

Desire – стремеж към красота, непрестанно търсене на съвършенство, удивление от женското начало. Това е името на първата самостоятелна изложба на вече познатото и утвърдено име в областта на графичния дизайн и дигиталните изкуства - Калоян Тошев.

 

Провокативен, както винаги, авторът разчупва границите на познатите ни художествени форми и разкрива пред нас една необятна вселена от образи. На пръв поглед извън контекста на обичайната представа за портрет, творбите му преплитат в себе си контраст от нежност и изчистени линии от една страна и ярко и силно присъствие от друга. Цветовете са категорични, но винаги в хармония с персонажите, които често са усещания от миналото или желания от бъдещето. Всяка творба носи своята история и послание, минавайки през различни състояния – божественото, тъмнината, свободата, сънищата. Неземни момичета със земни страсти.

 

За работата си Калоян Тошев обича да се осланя върху максимата “Less is more”, а музиката е една от любимите му музи. Занимава се графичен и интерфейс дизайн, следва архитектура, а в свободното си време си пада по екстремните спортове. Макар да е само на 26 год., зад гърба си има няколко изложби и публикации в български и международни издания, като една от най-значимите е в “Illustration Now! 4” на издателство Taschen. Участвал е със свои неща в Sofia Architecture Week, Sofia Design Week, Masters Remistered и др.

 

Откриването ще състои на 10.07.2013 от 19 часа във VIVACOM Art Hall и ще може да бъде посетена до 16.07.2013.

 

Event-a във Facebook:

https://www.facebook.com/events/136785296525858/

 

Вижте част от картините на Калоян Тошев в галерията ни:

Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация
JusttMee_16
преди 10 години

Уникално!


ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия