Продължението на научно-фантастичния филм "Аватар" ще бъде заснето под водата

2013-04-08 15:59:00
Продължението на научно-фантастичния филм
Снимка: outnow.ch

Малцина са тези, които не са гледали научнофантастичния филм „Аватар“. Лентата, която излезе по кината преди 4 години, е написана и режисирана от Джеймс Камерън, а главните роли са поверени на Сам Уортингтън, Стивън Ланг, Сигорни Уийвър и Зоуи Салдана.

 

 

Работата по филма започна през 1994 година, когато Камерън написва сценарий от 114 страници. Заснемането на филма се забавило, защото е била необходима по-добра филмова техника, с каквато не разполагали тогава. В началото на 2006 година Камерън развива сценария за езика и културата на Пандора, като моли д-р Пол Фромър да създаде изцяло нов език, специално предназначен за На`ви. Тогава Джеймс си обещал, че ако „Аватар“ има успех, ще направи още две негови продължения.

 

Филмът е пуснат на 2D и 3D формати, наред с IMAX 3D. Бюджетът му възлиза на 237 000 000 щатски долара. Според някои хора с този филм се поставя ново начало в развитието на филмовата технология и индустрия. Поради огромния успех на „Аватар“ е планирано заснемането на още два филма. Излизането на „Аватар 2“ е планирано за края на 2014 година, а „Аватар 3“ се очаква да се появи в кината в края на 2015 година.

 

Във втората част на филма Джеймс Камерън смята сюжетът да се развива дълбоко в океаните на планетата Пандора, съобщи ContactMusic. Той смята, че напредъкът на технологиите ще им позволи да осъществят по-грабващи визуални сцени, дори от блокбастъра от 2009 година.

 

Очакваме с интерес продължението на „Аватар“ :)

Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия