Кои са най-печелившите актьори за 2012 г.?

2012-12-26 19:00:00
Кои са най-печелившите актьори за 2012 г.?
Снимка: Reuters

Безспорно през 2012 г. на големия екран се качиха някои от най-добрите филми, правени през последните няколко години. Съвсем естествено те донесоха на звездите, участващи в тях, значителни приходи. И все пак, кои са отличниците на отиващата си 2012 г.? Списание “Forbes” даде отговор на този въпрос, изготвяйки класация, базирана на приходите на тазгодишните ленти, натрупани в боксофиса.

 

 

Робърт Дауни-младши е определен за най-печелившия актьор за последните 12 месеца. Според редакторите на списание “Forbes”, неговият герой - Железният човек, е водещата фигура в блокбъстъра „Отмъстителите”, който се нареди на трето място в класацията на най-касовите филми на всички времена (пред него са единствено „Аватар” и „Титаник”), натрупвайки 1,5 млрд. долара приходи в световния боксофис.

 

На второ място в списъка на най-печелившите актьори за 2012 г. е поставена Кристен Стюарт. Последната част на вампирската поредица „Здрач” засега е събрала над 779 млн. долара, което гарантира значителни приходи за главната звезда в лентата. Кристен Стюарт дължи тазгодишното увеличение на богатството си и на участието си в „Снежанка и ловецът”.

 

Трети в класацията, изготвена от редакторите на списание “Forbes”, е Крисчън Бейл. Неговият персонаж – Батман, все още е сред най-известните супергерои, въпреки че не намери място в „Отмъстителите”. Последната част от хитовата поредица за Батман натрупа 1 млрд. долара приходи в световния боксофис, превръщайки Бейл в един от най-добре платените актьори в Холивуд за тази година.

 

Вижте как изглежда пълният Топ 10 на класацията:

 

1. Робърт Дауни-младши

2. Кристен Стюарт

3. Крисчън Бейл

4. Даниел Крейг

5. Робърт Патинсън

6. Тейлър Лаутнър

7. Андрю Гарфилд

8. Дженифър Лоурънс

9. Уил Смит

10. Марк Уолбърг

Автор: Илиана

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия