Китай през погледа на една българка

2012-10-25 15:03:00
Китай през погледа на една българка
Снимка: изд. Изток-Запад

Младата Неделина Георгиева изгрява на литературния хоризонт с интригуващ роман за Китай – „Хора” разказва за емоциите и преживяванията на едно момче след завръщането му от далечния Изток и носи положителни послания, които пленяват с мъдростта и непосредствеността си.

 

С вълнуващия роман за Китай „Хора” 28-годишната българка Неделина Георгиева изпраща позитивно послание чрез интересните персонажи, описани в книгата. Николай, студент заминал за Китай за кратко, както и останалите герои са носители на ценности и морал персонажи, които се стараят да постъпват правилно и да бъдат настина добри хора.

 

 

Романът разказва за начина, по който се чувства Николай, след като се връща от първото си ходене до Китай – описва емоциите и носталгията му по видяното и преживяното в Пекин. Самата Георгиева е прекарала доста месеци в Китай – била е както в Пекин, така и в Тиендзин, което допълнително придава достоверност на текста и въвежда читателя в приказната атмосфера на хилядолетната страна.

 

„Хора” не само е чудесен и изненадващо зряло звучащ дебют, но и чрез творбата си Георгиева предлага една съвременна притча, в която справедливостта – поне индивидуалната такава – съществува. Неслучайно подзаглавието на „Хора” е „Приказка за наскоро пораснали деца”.

 

Авторката Георгиева е родом от Карнобат. Следва политология в СУ „Св. Климент Охридски”, но след първата година се прехвърля в курса по китаистика, който завършва през 2007 г. Година по-късно заминава за Китай, като впоследствие записва там магистратура по лингвистика. 

 

„Колкото и да са големи вълните, не ще откажат рибата да плува; колкото и да са високи планините, не ще попречат на Слънцето да изгрее.”

Китайска пословица

Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия