Дж. К. Роулинг: "Обещавам, че следващата ми книга ще бъде за деца"

2012-10-09 13:59:00
Дж. К. Роулинг:
Снимка: Reuters

Преди няколко дни на книжния пазар се появи новата книга на писателката Дж. К. Роулинг - „Вакантен пост“. Тя стана известна, благодарение на поредицата си „Хари Потър“, която бе предназначена, както за децата, така и за възрастните. Този път писателката реши да се насочи към по-възрастните и да напише роман, в който се разказва за сексуалните пориви при подрастващите, зависимостта към хероина, проституцията и семействата с един родител.

 

Добрата новина е, че Дж. К. Роулинг публично обеща на феновете си следващата й книга да е предназначена за деца.

 

 

"Като авторка на книгите за Хари Потър винаги ме е  притеснявала мисълта да се посветя на написването на други  детски книги, заяви Роулинг. В  лаптопа ми има много неща, които ще ползвам за написването й. В  нея ще се говори за деца, които са на по-малка възраст в  сравнение с тази на Хари Потър. Представих някои идеи пред  децата си, които изглежда ги харесаха, а това е добър знак. Имам някои хрумвания и за друга книга за възрастни, но  осъществяването на този проект е в по-далечно бъдеще."

 

Дали следващата книга на Роулинг ще има успех, подобен на поредицата за очилатия магьосник или онези постижения ще бъдат недостижими години наред? Предстои да видим :)

Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия