Кои са най-високоплатените актьори в света?

2012-07-07 12:52:00
Кои са най-високоплатените актьори в света?
Снимка: reuters.com

Само две седмици, след като обяви своята класация на най-високоплатените актриси в света, авторитетното списание “Forbes” представи и списъка на най-печелившите кинозвезди от мъжки пол.

 

За периода от май на 2011 г. до същия месец на 2012 г. с най-големи печалби може да се похвали 50-годишният актьор Том Круз. Благодарение на главната си роля в екшъна „Мисията невъзможна: Режим Фантом” и предстоящата фантастика “Oblivion” актьорът е увеличил богатството си със 75 милиона долара. На него обаче ще му се наложи да се прости със значителна част от състоянието си, тъй като в момента е в процес на развод със съпругата си Кейти Холмс.

 

 

Второто място в класацията на най-високоплатените актьори в света е отредено на Леонардо ди Каприо и Адам Сандлър, всеки от които си е заработил по 37 милиона долара в периода май 2011 г. – май 2012 г. Ди Каприо дължи нарастването на богатството си на участието си в драмите „Дж. Едгар” и „Великият Гетсби”. Приходите на Сандлър пък са в резултат на главните му роли в комедиите „Жена назаем” и „Джак и Джил”.

 

Третото място в изготвения от списание “Frobes” списък се заема от бившия кечист Дуейн Джонсън - Скалата, увеличил състоянието си с 36 милиона долара през последната една година. Приходите си той дължи на участието си в „Пътуване до тайнствения остров” и „Бързи и яростни 5: Удар в Рио”.

 

Топ 10 на най-високоплатените актьори в света за периода май 2011 г. – май 2012 г. се допълва от Бен Стилър, Саша Барън Коен, Джони Деп, Уил Смит, Марк Уолбърг, Тейлър Лаутнър и Робърт Патинсън.

Автор: Илиана

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия