За пореден път страната ни не успя да се класира за големия финал на песенния конкурс „Евровизия”.

 

Въпреки вчерашното си прекрасно изпълнение на сцената в азербайджанската столица Баку, ромската перла Софи Маринова не успя да впечатли европейските зрители с песента си “Love Unlimited” и не продължи напред в състезанието.

 

 

На финала на „Евровизия 2012”, който ще се състои утре вечерта, ще се състезават десетте финалисти от първия полуфинал – Албания, Гърция, Дания, Ирландия, Исландия, Кипър, Молдова, Румъния, Русия и Унгария; десетте финалисти от втория полуфинал – Босна и Херцеговина, Естония, Литва, Македония, Малта, Норвегия, Сърбия, Турция, Украйна и Швеция; и „Големите 5” – Великобритания, Германия, Испания, Италия и Франция

 

 

 

През предните четири години нито един от родните ни представители (Deep Zone Project и DJ Balthazar, Красимир Аврамов, Миро и Поли Генова) не успя да се класира на финала на песенния конкурс на Европа. Единствено през 2007 г. Елица Тодорова и Стоян Янкулов представиха достойно страната ни с песента си „Вода” и успяха да се доберат до престижното пето място на финала на „Евровизия”.

Автор: Илиана