"Заклинателят" - битка между Доброто и Злото (+ видео)

2012-05-19 10:03:00
Снимка: изд. Изток-Запад

Ревизираната версия на "Заклинателят" ще получи своята българска премиера на 1-ви юни - на щанда на ИК "Изток-Запад" на пролетния Панаир на книгата. Книгата е с изцяло нов превод, дело на Любомир Николов, познат още с артистичния псевдоним Колин Уолъмбъри. Николов е известен у нас не само като преводач на монументални автори и произведения ("Властелинът на пръстените" на Джон Толкин, "Нещо зло се задава" на Рей Бредбъри, "Африкански мемоар" на Ърнест Хемингуей, "Градът и звездите" на Артър Кларк и "То" на Стивън Кинг), но и като писател на фантастика, фентъзи и книги-игри.

 

"Заклинателят" е шокиращ и драматичен разказ за битката между Доброто и Злото, за борбата между абсолютната поквара и уязвимата невинност, а посланието на Уилям Питър Блати е, че силата на вярата може да прогони и най-тъмните кошмари, наместили се в съзнанието или душата ни. Екранизацията на Уилям Фридкин и до днес се счита за един от най-въздействащите и провокативни филми, правени някога.

 

Най-любопитното е, че Николов е работил по новото американско издание на романа, което е ревизирано от самия Блати и излиза от печат в САЩ миналата есен по повод 40-годишния юбилей на книгата. 

 

Вижте трейлъра към книгата "Заклинателят":

 

Автор: Ралица Солакова

КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия