Безценните мениджърски тайни

2012-05-17 11:59:00
Безценните мениджърски тайни
Снимка: изд. Изток-Запад

Мери Бъфет и Дейвид Кларк, тандемът автори, познаващи отблизо Уорън Бъфет и неговите бизнес умения, предлагат уникално и достъпно ръководство за разбиране и усвояване на прозорливия начин, по който финансовият гуру Бъфет управлява както живота, така и бизнеса си – в книгата „Уорън Бъфет и тайните на мениджмънта“.

 

Дори и в днешния икономически климат, когато толкова много инвеститори и големи компании фалират, Уорън Бъфет продължава да жъне успехи. За да обяснят това, експертите Мери Бъфет и Дейвид Кларк написват първата по рода си книга, която отправя задълбочен поглед към философията на легендарния Бъфет за управление на личния живот и бизнеса – какво представлява тя, как действа и как бихте могли да я използвате.

 

 

Чрез щателно проучване на живота и кариерата на Бъфет още от най-ранните му дни до ден днешен, авторите хвърлят светлина върху начините му за взимане на решения и разкриват стратегиите му за задържане в пътя и запазване на фокуса. Те изследват неподражаемите водачески качества на Бъфет и обясняват как той е обединил онова, което е научил с времето, в една успешна мениджърска формула и е станал не само мениджърът, на когото другите мениджъри се стремят да подражават, но и вторият по богатство човек в света.

 

Отлично допълнение към успешната серия на Бъфет и Кларк по т. нар. Бъфетология, „Уорън Бъфет и тайните на мениджмънта“ е изпълнена с примери и цитати, които показват как житейската философия на Бъфет се отразява в бизнес решенията му и в начина, по който управлява хората и фирмите. Този поглед отвътре към мениджърските методи на Уорън Бъфет предлага прости решения за успех както на начинаещите, така и на опитните бъфетолози и показва нагледно как и защо успехът в бизнеса и живота обикновено вървят ръка за ръка.

 

Авторите на „Уорън Бъфет и тайните на мениджмънта“ са личности с отдавна изграден и доказан професионализъм в областта на бизнеса. Мери Бъфет е автор на международни бестселъри и популяризатор на инвестиционните методи на Уорън Бъфет. Тя е придобила уникалните си познания през дванадесетте си години брак с Питър, сина на Уорън Бъфет. Дейвид Кларк пък е световно признат авторитет по въпросите на Бъфетологията и управляващ партньор на частна инвестиционна група в Омаха, Небраска.

 

„Едно от най-важните послания на тази книга: ако наемете хора, които обичат работата си, те ще направят така, че да изглеждате гений!”

 

Стивън Денинг

Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия