Стари и млади преписаха "История славянобългарска"

Над 400 деца и възрастни в Добрич се събраха, за да препишат заедно „История славянобългарска“, съобщиха от народното читалище „Йордан Йовков“.     Начинанието с

2012-03-23 12:59:00
Стари и млади преписаха
Снимка: sxc.hu

Над 400 деца и възрастни в Добрич се събраха, за да препишат заедно „История славянобългарска“, съобщиха от народното читалище „Йордан Йовков“.

 

 

Начинанието стартира на националния празник на България, трети март, и бе посветено на 290-годишнината от рождението на Паисий Хилендарски и 250-годишнината от написването на историята. Най-малкият участник в преписа е първокласничката Вяра Стойчева, а най-възрастният е 89-годишната Недка Иванова. В инициативата взе участие предишният президент на България Георги Първанов, както и културни дейци, депутати и общественици.

 

Преписът от тази година ще има кожена подвързия и ще се съхранява в резбована кутия и ще бъде част от фонда на библиотеката на читалището.

 

(БТА)

Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация
sofityoy
преди 12 години

Е незнам дали е трябвало да я преписват (не виждам смисъл),но пак е добре,че някой се интересува ВСЕ ОЩЕ от великата българска кулктура!


ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия