Ти познаваш Анонимните! Ти си част от тях!

И аз, като вас, се радвам на удобствата на ежедневието, на добре познатото, на повторението. Услаждат ми се,  както на всеки. Цената,  която плащаме за всичко това,  което всеки ден ни

2012-02-25 19:13:00
Ти познаваш Анонимните! Ти си част от тях!

И аз, като вас, се радвам на удобствата на ежедневието, на добре познатото, на повторението. Услаждат ми се,  както на всеки. Цената,  която плащаме за всичко това,  което всеки ден ни се предлага и с радост приемаме,  е прекалено висока. Тя не се измерва в пари, а в думи като свобода.

Полицейската палка е красноречива, но думите също притежават сила. Думите са съдържателни и обозначават истината. А истината е, че в тази система има нещо гнило. Жестокост, неправда, нетолерантност и потисничество. Преди имахте свобода на словото, можехте да протестирате. Сега цензурата, камерите, медиите и корпорациите ви държат в подчинение.

Кой е виновен за това? Някои са по-виновни от други. И от тях ще се търси отговорност. Но истинските виновници ще видите в огледалото. Знам защо го направихте - от страх. Война, тероризъм, свински грип, птичи грип, епидемии, опасност от наводнения, пожари, земетресения, код червено, оранжево и жълто... Безброй тревоги блокираха разума ви, умопомрачиха ви. Обладани от страх, вярвате и се подчинявате на всичко видяно по телевизията. Системата ви обещава ред и спокойствие в замяна на безропотно съгласие. Вие сте свободни да правите всичко, което те ви кажат.

Преди 400 години един велик човек (Гай Фокс) поиска винаги да помним 5 ноември. Показа, че честност, справедливост и свобода не са празни думи, а начин на мислене. Четиристотин години по-късно,  той е нашето лице пред системата. Неговата маска се ползва от стотици хиляди осъзнали се и протестиращи по цял свят. С Гай Фокс на лицата Анонимните поведоха борбата излъчвайки послания в Интернет, те пеят химна на свободата и удрят камбаната на революцията,  за да събудят  заспалата свобода и надежда у хората. За да покажат, че системата управляваща света,  е повредена... пардон, тя е изградена по този грешен начин.

Време е за промяна. Това,  което се случва в България и по света не е просто временно явление и то не е насочено към конкретна политическа сила, фирма или медия. Това е исторически момент - първият сигнал, че на всички ни писна от терора на медии, корпорации, рекламисти, политици и всички други техни подлоги,  готови да заличат идентичността си поставяйки парите на пиедестал.

Кои са Анонимните? Те са твоят баща, твоята майка, брат ти и сестра ти, твоят най-добър приятел, те са ти, те са и мен... те са жената,  която продава вестници на кръстовището, те са човекът,  който ти къса билетите в киното, те са всеки,  който не очакваш.

"Ние сме Анонимните. Ние сме легион. Ние няма да простим. Ние няма да забравим. Очаквайте ни!", казват те... казваме ние... казваш ти!

В текста са използвани монолози от филма V for Vendetta

Автор: Александър Ненов

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация
Naman07
преди 12 години

cutie_small_lady, докато има хора с твоето схващане - така ще е.

Анонимен
преди 12 години

вярвайте в свободата хора..................да го духат власт имащите....те са червей..влизат ти през ухото и ти излизат през ***..нагледал съм се..но внимавайте,защото бъдещето е в вас..макар тея *** да не го осъзнават..света ще пребъде.с или без тях...

monituuu
преди 12 години

"Ние сме Анонимните. Ние сме легион. Ние няма да простим. Ние няма да забравим. Очаквайте ни!",

Josefinne
преди 12 години

"Преди имахте свобода на словото, можехте да протестирате"- и кога точно е било това???

lude7ina
преди 12 години

Анонимните кво ще правят с INDECT? Щото е по-страшен и от АСТА.

raror
преди 12 години

Нека довършим задачата на Гай Фокс и взривим парламента :D

nellllllly
преди 12 години

WOW!

alex
преди 12 години

Ако не разбирате за какво се говори статията - изключете телевизорите и излезте по улиците. Информирайте се!

raduna
преди 12 години

А, така! И дано утре на протеста пак да има хора, а не да легнат на кълка ;)

Concussion
преди 12 години

Ауу, к'ва е тая агитация тука.

Виж още

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия