Учениците могат да преминават в горен клас, дори със Слаб (2)

2012-04-03 15:05:00
Учениците могат да преминават в горен клас, дори със Слаб (2)
Оценката Слаб (2) вече не е толкова страшна. Снимка: sxc.hu

Учениците винаги са смятали за нередно, че не може да се премине в горен клас, ако една от оценките ти за края на годината е Слаб (2). Е, край на техните мъки и терзания. Вече ще може да преминават в по-горен клас, ако общият им успех е минимум Добър (4). Предметът ще трябва да го взимат с оценка, различна от двойка в рамките на новата учебна година.

 

 

Засега това важи за пети и шести клас, а учениците до четвърти клас няма да повтарят учебната година, за да не бъде травмирана психиката им. До 3-и клас пък няма да се пишат никакви оценки.

 

В 7-ми клас това няма как да се приложи, защото след това се преминава в гимназиален курс.

 

Формите за обучение ще бъдат шест – редовна, вечерна, задочна, индивидуална, комбинирана и дистанционна – по интернет. Въшно оценяване ще има след 4-и-, 7-и, 10-и и 12-и клас.

Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация
thefreak
преди 12 години

ПП. за неразбралите и тези чули по телевизията за минаване във следващ клас двойка, няма такова нещо вече, закона е приет в сегашния му вид.

thefreak
преди 12 години

Така и така редактирате коментари, поне я свалете статията от срам, какъв е смисъл да я има като е просто измислица ?

thefreak
преди 12 години

http://bglog.net/Obrazovanie/48091Чл. 120 алинея (1) от последния проекто закон от 14.02.2012 за училищното образование от МОМН гласи:Ученик завършва успешно клас, ако има годишни оценки най-малко среден (3) по всички учебни предмети или модули, предвидени в училищния учебен планза съответния клас в задължителните и в избираемите учебни часове.Закона беше приет преди 7 дена: http://***.dnevnik.bg/bulgaria/2012/03/28/1797043_pravitelstvoto_odobri_zakona_za_uchilishtnoto/

Dyany10000
преди 12 години

Новините, най-малкото

thefreak
преди 12 години

Кой е източника на тази информация ?

Виж още

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия