Близо 50 думи са забранени за употреба в училищните тестове в Ню Йорк, защото според отдела на образованието са смятани за политически некоректни, съобщи италианският в. „Република“.

 

Думата „динозавър“ е забранена, защото припомня за еволюцията на нашата планета. А когато се говори за еволюция, креационистите се разгневяват, защото смятат, че всичко е плод на висше създание.

 

Думата „робство“ също е в списъка на забранените. Тя не може да се използва в училищните тестове, защото ще нанесе удар по чувствителността на афроамериканчетата.

 

 

Думата „танци“ също е забранена. Сигурно се чудите защо? Според експертите тя напомня за сексапил и за похот и децата започват да си мислят неприлични работи.

 

Думите „видеоигри“ и „телевизия“ не се вписват в образователните стратегии, затова нямат място в училищните тестове.

 

„Бедност“ също е от думите, които не може да се ползват в училищните тестове. Тя е в състояние да накара някой от учениците да се почувства неудобно, ако семейството му е бедно и често нямат пари да покрият ежедневните си нужди.

 

Думата „рап“ също е сред забранените. Тя се смята за вулгарна.

 

„Развод“ е дума, която може да травматизира детето, ако родителите му са разведени или са в процес на разтрогване на брака.

 

Още новини от света четете в Dnes.bg

Автор: Ралица Солакова