'Ловецът на крокодили' - Стив Ъруин

2012-02-22 22:09:00
'Ловецът на крокодили' - Стив Ъруин

Известният австралийски естественик Стивън Ъруин, е известен като ‘Ловецът на крокодили’.   Роден е на 22 февруари 1962 година в Мелбърн.

Ъруин е и  телевизионна звезда, познат предимно с телевизионния си  сериал ‘Ловецът на крокодили’  -  оригинален научнопопулярен филм за животните в дивата природа, излъчван по цял свят. Там участва и съпругата на Ъруин - Тери. Двамата  притежават и поддържат собствена зоологическа градина Australia Zoo в Куинсланд.

От ентусиазиран ловец на крокодили, Ъруин успява да изгради международна телевизионна кариера и същевременно да развие активна дейност за опазване на околната среда и популяризиране на туризма. Въпреки,  че има образ на безстрашен ловец на големи и опасни животни, той е заклет природозащитник.

Неговото пренебрежение към опасностите и рисковете често е повод за критика, особено след случката през януари 2004, когато държи едномесечния си син в едната  си ръка, а с другата храни крокодил на 3,8 метра от него. Смята се, че именно това негово,   понякога безразсъдно,  държане довежда до смъртта му,  след контакт със смъртоносно животно.

Стив Ъруин загива на 4 септември 2006 година, когато при гмуркане, по време на снимки в района на Големия бариерен риф, скат  го убожда в зоната около сърцето с отровния шип на опашката си.

Автор: Тони

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация
SoCool
преди 12 години

Колко съм го гледал и винаги ми беше интересно! :(

nellllllly
преди 12 години

Мир на праха му! Великолепен и безстрашен!!!

scrooper
преди 12 години

Ох, колко беше готин... пустият му скат със скат

besso
преди 12 години

Велик Човек! Поклон!

Виж още

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия