Кой е Реймънд Кетъл?

Американският психолог от английски произход  Реймънд Кетъл  е роден на 20 март 1905 година в Хилтоп, Англия. Той е известен с изследванията си върху  широк кръг от независими област

2012-02-02 17:38:00
Кой е Реймънд Кетъл?

Американският психолог от английски произход  Реймънд Кетъл  е роден на 20 март 1905 година в Хилтоп, Англия. Той е известен с изследванията си върху  широк кръг от независими области в психологията.

Тези области включва основните измерения на личността и темперамента, областта на когнитивните способности, динамичните измерения на мотивацията и емоцията , клиничните измерения на личността, моделите на групата и социалното поведение, прилагането на личностните изследвания към психотерапията и теорията за научаването, показатели за творчество и постижения и много други научни методи за изследване и измерване в тези области.

Кетъл е изключително продуктивен по време на 92годишния си живот и е автор и съавтор на над 50 книги, 500 статии и 30 стандартизирани теста. Според широко цитирано класиране, той е 16-я най-влиятелен и бележит психолог на 20 век.

Умира на 2 февруари 1998 година в Хонолулу , САЩ.

Автор: Тони

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия