Версията на Microsoft - Vista

Предпоследната версия на Microsoft Windows, от типа графична операционна система, предназначена за персонални компютри е Windows Vista. Представянето на системата е на 22 юли 2005 година. Разработк

2012-01-30 15:35:00
 Версията на Microsoft - Vista

Предпоследната версия на Microsoft Windows, от типа графична операционна система, предназначена за персонални компютри е Windows Vista.

Представянето на системата е на 22 юли 2005 година. Разработката е официално завършена на 8 ноември 2006, а през следващите три месеца се разпространява сред производителите на компюърен софтуер и хардуер и  бизнес потребителите.

На 30 януари 2007 г. е официалната дата на началото на продажба на Виста по целия свят.

Във Vista е отделено по-голямо внимание на сигурността. Има възможност за родителски контрол, т.нар. "Parent Control", който позволява на родителите да контролират донякъде времето, прекарано от децата им пред компютъра, както и достъпа до отделните програми.

Версията на Vista - Home Basic е сравнително олекотена и за нея са достатъчни 512MB RAM. Версията на Vista - Home Premium, Business и Ultimate, се инсталират на 2GB RAM. Версията на Vista - Business и Ultimate се инсталират на 256MB видеокарта.

Автор: Тони

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия