Учениците са във ваканция заради студа и епидемията

173 български училища са затворени днес заради студа и високата грипна заболеваемост. В 129 от тях не се учи заради грипа - 106 от София-област, 22 от Пазарджик и 1 от Плевен.В другите училища няма уч

2012-01-30 15:11:00
Учениците са във ваканция заради студа и епидемията

173 български училища са затворени днес заради студа и високата грипна заболеваемост. В 129 от тях не се учи заради грипа - 106 от София-област, 22 от Пазарджик и 1 от Плевен.

В другите училища няма учебни занятия, защото в класните стаи е под 18 градуса и/или улиците на се почистени и е трудно да се достигне до тях. Все още не е ясно до колко дни училищата ще започнат да работят нормално. Няма да има междусрочна ваканция, но учениците няма да учат на 23, 24, 25 и 26 февруари.

Първият учебен срок свършва на 6 февруари (понеделник), а от 7 февруари (вторник) започва вторият учебен срок. Няма смисъл родителите и учениците да протестират и да искат междусрочна ваканция, защото графикът на учебното време е бил обсъждан цяло лято, преди да бъде подписан от министъра на образованието Сергей Игнатов.

Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация
missa
преди 12 години

Писнало ми е от тази България. В другите страни имат ваканции през 1 седмица, а ние тука в тоя студ, не искат да ни дадат и 1 ден. Може в другите страни да учат таблицата за умножение в 8 клас, ама стават много повече от нас!!! Каквото ние сега учим примерно в 9 клас, те го учат там в университетите и въпреки това са 1000 пъти повече от нас!

Ducati
преди 12 години

И при нас е 15 градуса.

iicegirL93
преди 12 години

В Исперих също няма ваканция...

Incineerate
преди 12 години

в разград няма ваканция ...

EinGutesKind
преди 12 години

Трябва да учите, деца, няма начин :D:D

Виж още

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия