Кой е Григорий Распутин?

2011-12-29 21:14:00
Кой е Григорий Распутин?

Преди 95 години, на 29 декември 1916 година е убит Григорий Распутин.  И макар че са изписани томове за живота на монаха, оказал изключително влияние върху руския императорски двор, все още фактите са странни и противоречиови.

Скандалният луд странник е повикан в царския двор да спаси от хемофилия престолонаследника на Романиви - Алексей.  После той трайно се настанил в сърцето и покоите на царица Александра, а тя до края на дните си въздишала по него.

Григорий смразявал с разказите си за нов световен ред боязливите придворни велможи. Цялата фамилия Романови изпаднала изцяло под негова зависимост, а царицата-майка вярвала, че чрез него говори самият Господ Бог.

Накрая, обаче, младият княз Юсупов, решил, че трябва да се унищожи развратника, който не подбирал  между силния и слабия пол. Князът успял да убеди съмишлениците си, че бисексуалният сибирски монах, води Русия към разпад. Съучастниците в заговора поканили Распаутин на вечеря  по случай Рождество Христово, като му обещали там да присъства съпругата на Юсупов - Ирина, на която той бил хвърлил отдавна око.

Заговорниците заложили на силна отрова, която сложили  във виното и пирожките. Ефект, обаче, нямало. Отровата, която  би могла да убие 20 души, не подействала. Тогава, изнервен, Юсупов решил да стреля в гърба на монаха. Раната била смъртоносна, но когато князът извикал заговорниците да им покаже трупа, той бил изчезнал  По кървавите следи открили Распутин в двора.  Отново стреляли в него, а после, за по-сигурно, го душили и с въже. Накрая  метнали трупа в реката.

На другия ден, обаче, когато Распутин бил открит  в реката, лекарят патоанатом удивено констатирал, че тялото му  било жизнено,  докато плавало в ледената вода.

Защо отровата не е подействала на Распаутин?  Опитали са все пак да намерят някакво обяснение. Според един английски шпионин, отровата  не оказала въздействие по няколко причини. Първо, през онази нощ в Петербург било  минус 30-градусов студ, което с оглед на високата влажност, довело до понижение на активността на отровата. Пирожките пък били посипани със захар, която неутрализирала смъртоносния ефект.  Освен това, отровата не била чиста, а смес от цианкалий и курарин, което понижавало нейната сила.

Заговорниците не знаели, освен това, че развратникът Распутин редовно приемал противоотрова, която му давал неговият приятел Бадмаев.

И още нещо любопитно - Распутин боледувал от изключително рядка болест на кръвоносните съдове, която поддържала мъжкото му достойнство в постоянно еректирало състояние. Хитрият сибиряк решил да осребри болестта си, за да попадне не само в аристократичните среди, но и в историята на Русия.

Лекари-сексолози твърдят, че при такова заболяване болните по време на полов акт са непоносими. Распутин, обаче, ги търпял и, на всичкото отгоре, симулирал  върховна наслада.... 

Автор: Тони

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация
ivyy
преди 12 години

Само не разбрах защо горката Анастасия? А това за болеста мисля, че не е вярно. В момента чета биографията му и няма никъде споменато такова нещо.

kayns
преди 12 години

А преди това една *** го наръгва няколко пъти. Изобщо,супер кораво *** е тоя

scrooper
преди 12 години

горката Анастасия :Х


ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия