Учениците харесват клипчета, където унижават учители

2011-12-21 00:17:00
Учениците харесват клипчета, където унижават учители

В интернет пространството има хейтърски сайт, от който струи детска омраза, гняв и ярост. Там се създават най-различни групи, общото, между които е омразата. Те мразят всичко и всеки - хора, училища, градове и т.н. В сайта няма забрани, всеки може да пише каквото си поиска, без да се съобразява с думите, които използва и начина на изразяване. Така младежите се разтоварват.

Често младите хора се забавляват като изливат омразата си върху някого. Те смятат, че това, което правят е безобидно, но това не е така, защото техните действия могат да бъдат приети като вербално онлайн насилие. През последните няколко години този тип активност значително нараства.

Мотото на сайта е "Мразя - най-силното чувство у всеки българин". Фонът на сайта е кървавочервен, а вулгарните думи са нещо почти задължително. Основно омразата на учениците е насочена към училищата, където учат. Според тийнейджърите, които учат в софийската професионална гимназия "Хенри Форд", тяхното училище е най-тъпото, мръсно и неподдържано. Те смятат, че директорът им е пияница, а учителите са глупави хора.

Посетителите на сайта не се притесняват публично да кажат къде учат и кой клас са. Често се стига и до словесни битки между учениците, когато стане въпрос за учители. Има тийнейджъри, които не харесват даден учител, но има и негови привърженици, които го защитават в онлайн пространството. Но никой не може да гарантира, че тези словесни битки няма да излязат извън интернет.

За съжаление, едни от най-харесваните клипчета, качени в сайта са, такива, на които ясно се вижда как учениците малтретират и се подиграват с учители.

Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия