Как да бръснем правилно краката?

Дълготрайната епилация и нейните тайни

2017-03-27 18:00:00
Как да бръснем правилно краката?
Снимка: Instagram

Има много причини, заради които избираме бръсначката като средство, с което да направим гладки краката.

 

Може би просто харесвате копринената мекота на краката, може би нямате много време да се занимавате с други процедури и така нататък.

 

Причините са много, но факт е, че ако не знаете триковете как да избръснете краката, вероятно ще се сдобиете с някое и друго парещо зачервяване.

 

Ето няколко стъпки за това как да избръснете перфектно краката.

 

1. Бръсначката

 

Преди да започнете каквото и да е, проверете бръсначката. Тя трябва да е чиста, остра и в перфектен вид. Ако имате светли и тънки косъмчета, можете да я използвате повече от еидн път. Ако не сте сигурни или не получавате желания резултат, по-добре я сменете.

 

2. Влезте под душа

 

Или в банята – което ви кара да се чувствате по-комфортно. Преди да започнете с процедурата, завършете ежедневната си рутина. Желателно е да бръснете само при вече мокри кожа и косъмчета, но не преди да излезете от банята, защото горещата вода може да накара фоликулите да се подуят.

 

3. Седнете

 

Ако сте избрали вана, седнете на ръба ѝ, ако си слагате душ – подпрете единия крак на стената. По този начин ще ви е по-лесно да достигнете от глезените до края на бедрата и няма да пропуснете местенце.

 

4. Нанесете подходящ продукт

 

Открийте крем за бръснене или пяна, която има хидратиращи свойства. Това ще помогне не само за по-гладното бръснене, но и ще елиминира рисковете от зачервявания и раздразнения след това.

 

5. Започнете от глезена

 

Най-добре е да започнете отдолу – нагоре, за да бръснете срещу корена. Важно е да бъдете внимателни да не се порежете. Вървете в посока към бедрото и не забравяйте сгъвките около колената. Изплаквайте често бръсначката, за да не се събира от продукта за бръснене и да не се получи „затлачване“.

Автор: Криси Табачка

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия