Ако искаш да си щастлив - изхвърли всички вещи и дрехи, които НЕ обичаш

2016-09-19 14:59:00
Ако искаш да си щастлив - изхвърли всички вещи и дрехи, които НЕ обичаш
Снимка: iStock

Ако в последно време живееш живот, който не ти харесва, усещаш, че имаш нужда от промяна и искаш да опиташ нещо ново – отърви се от вещите, които не обичаш. Вещите трябва да бъдат в дома ни само ако ни носят радост. Останалите задължително трябва да бъдат подарени или изхвърлени на боклука.

 

Почистването на дома променя умствената нагласа, а това ще ти даде възможност да мислиш по-лесно и да ти хрумват неочаквано готини идеи.

 

Преди да започнеш да чистиш, трябва да си представиш как точно искаш да изглежда стаята ти, след като почистиш. Така ще ти е по-лесно да решиш кое е излишно и кое не е.

 

 

Създай си свое собствено място. Не става въпрос за работен кът, а за място, където ще се чувстваш добре и където ще имаш възможност да остават насаме, да релаксираш и да балансираш своите емоции.

 

Когато започнеш да подреждаш стаята си, трябва да докоснеш всеки предмет, който видиш. По този начин ще усетиш дали той ти носи щастие, дали го свързваш с позитивни или негативни емоции и т.н. Всичко, което не ти носи щастие, трябва да бъде изхвърлено.

 

Вещите, които те изпълват с положителни емоции, трябва да останат в дома ти и да им намериш подходящи места.

 

Хубаво е да знаеш, че правилният ред на почистване е дрехи, книги, документи, дребни вещи, предмети със сантиментална стойност.

 

Не трябва да си трупаш у дома домашни дрехи. Ако има дрехи, които знаеш, че няма да носиш, защото не ти стоят добре, ги превърни в парцали или ги изхвърли. Трупането на стари дрехи те дърпа енергийно назад.

 

Много хора не хвърлят разни неща, защото си казват „за всеки случай може да ми потрябва“. Ако след 3 месеца не си използвал вещите, които си заделил за всеки случай - изхвърли ги!

 

Сигурно ти се е случвало да си купиш дрехи, които никога да не облечеш. Ако имаш такива у дома, по-добре ги продай или подари на някого.

 

 

Сгъвай дрехите си правилно. По този начин ще имаш повече място, дрехите ти няма да са намачкани и ще си се погрижил добре за тъканите.

 

Всеки ден изваждай от джобовете и чантата си всичко, което имаш. Преглеждай съдържанието и изхвърляй ненужното.

 

Когато си купиш нещо ново, не го прибирай за специален повод, а го извади от кутията, махни етикета и го вкарай в употреба.

Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия