Нещата, които добрите момичета никога не правят

2016-09-08 15:31:00
Нещата, които добрите момичета никога не правят
Снимка: iStock

Има доста неща, които всяка модерно и себеуважаващо се момиче не бива да прави. И не, не става въпрос за принципите, предадени по наследство от баба ти и майка ти. Разбери кои са нещата, които не бива да правят добрите момичета:

 

Да осъждаш външния вид на другите – не бива да съдиш околните по външния им вид. Всеки сам преценя какво да прави с тялото си и как да се облича. И в никакъв случай не прикривай критиката си зад фалшива загриженост, грозно е.

 

 

Да критикуваш – критиката и съветите трябва да ги давам само когато ти ги поискат. Ако приятелката ти е с нова рокля и иска мнението ти, кажи честно това, което мислиш, т.е критикувай смело, но не прекалявай. Ако приятел ти даде книга за четене и поиска твоето мнение, кажи му го, без да се притесняваш. Но ако същите тези хора просто се хвалят с новите си придобивки, не ги критикувай и не споделяй мнението си, ако е негативно.

 

Да обвиняваш родителите си – разглезените момчета и момичета обичат да обвиняват майка си и баща си за нещата, които не им се получават. Факт е, че някои семейства не се справят добре с възпитанието и отглеждането на своите деца, но това не означава, че те са виновни за всичките им проблеми и трудности в живота. Напротив! Всеки сам отговаря за своя живот. Вече си голямо момиче и трябва да се вземеш в ръце. Не мрънкай за това, което са или не са направили родителите ти за теб и спри да ги обвиняваш за всичко. Те не са отговорни за действията ти сега, така че какъв ще бъде животът ти оттук-нататък зависи единствено и само от теб!

 

Да коментираш хората, които нямат деца – ако някой от твоите близки е по-голям, а все още няма наследници, не бива да коментираш темата, защото не знаеш какви може да са причините за това. Възможно е човекът да си няма сериозна половинка, двамата просто да не искат деца или най-лошото – да искат, но съществува здравословен проблем, който да им пречи.

 

Да правиш добро – в това няма нищо лошо, но е по-добре да помогнеш на някого, ако той е поискал помощта ти. Доста хора се ядосват, когато им помагат, без да са поискали помощта на околните, без значение дали имат нужда или не.

 

Да обезценяваш преживяванията на околните – нали знаеш, че „На чужд гръб и 100 тояги са малко“. Ако не искаш да направиш лошо впечатление на приятелите си и на близките си, в никакъв случай не обезценявай това, което им се е случило. Научи се да уважаваш проблемите ни хората около теб и да не им казваш фрази от рода на: „Ооооо, стига си се оплаквал! Ти, ако знаеш на мен колко по-гадни неща ми се случват ...“.

 

Да се самозалъгваш – излишно е да обясняваш на хората що за човек си и да подчертаваш качествата си. А и е възможно това, което казваш, да не е вярно.

Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия