10 причини да смениш приятелите си с нови

2016-08-18 12:30:00
10 причини да смениш приятелите си с нови
Снимка: iStock

Да имаш истински приятели до себе си е огромно богатство, което често хората не оценяват. За съжаление, има и вредни приятели, които е по-добре да не бъдат част от живота ти, защото само го правят по-сложен и неприятен. Няма смисъл да си губиш времето с хора, които са постоянно сърдити, начумерени, недоволни и излъчват негативна енергия. Тези хора са паризити, които смучат от енергията ти и затова обикновено след среща с тях се чувстваш адски изморен и си без настроение.

 

Ако искаш да направиш живота си по-хубав и приятен, виж защо трябва да се отървеш от вредните си приятели:

 

Причина №1 – Те не са никак надеждни

Всеки път, когато трябва да разчиташ на тях, те не са насреща и не ти помагат. Когато обаче те имат нужда от теб, винаги се възползват от твоята доброта и отзивчивост. Приятелите са, за да си помагат, така че ако не срещаш опора у някои от своите близки, по-добре преустанови взаимоотношенията си с тях.

 

Причина№2 – Завиждат ти

Истинските приятели ще бъдат до теб в тежките моменти и ще се радват истински на успехите ти. Ако усещаш завист от приятелите си, по-добре не бъди повече близък с тях.

 

Причина№3 – Изцеждат те психически

След срещите си с тях вместо да се чувстваш свеж и зареден с положителни емоции, ти се чувстваш адски скапан, уморен и дори изнервен.

 

Причина №4 – Влудяват те

Понякога седиш, гледаш един човек в лицето и си мислиш колко по-добре би ти било, ако сега не сте заедно и ти се иска да станеш и да си тръгнеш. Време е да превърнеш мислите си в реалност!

 

Причина №5 – Не те подкрепят

Всеки път, когато ти се случи нещо ново или имаш нужда от подкрепа, защото се колебаеш за нещо, ти се страхуваш да им споделиш, защото последните пъти не си получавал нуждата подкрепа, а основно упреци.

 

Причина №6 – Нямат амбиции

За да се развива човек, трябва да бъде обграден от хора, които имат цели, борят се за тях и се развиват. Липсата на амбиции е заразна, така че избягвай да общуваш с хора, на които им е все тая и просто се носят по течението.

 

Причина №7 – Имате различни интереси и ценности

В това няма нищо лошо, разбира се, но трудно ще бъдете много близки и ще се разбирате, ако обичате да правите различни неща и имате различни мнения по повечето въпроси.

 

Причина №8 – Търсят те само когато имат нужда от теб

Винаги са заети, когато ти имаш нужда от тях, а в същото време винаги те търсят, когато те имат нужда от теб.

 

Причина №9 – Неморални са

Те са от хората, които не спазват законите и често участват в неща, които са морално несправедливи.

 

Причина №10 – Държат се егоистично

Винаги чакат ти да ги потърсиш и си определяте среща на място, където на тях им е удобно, но не и на теб. Те не държат на теб достатъчно и не те обичат, за да са склонни на компромиси и да са ОК от време на време да нарушават личния си комфорт.

Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия