Когато не се разбираш със съквартирантите

2016-08-05 13:59:00
Когато не се разбираш със съквартирантите
Снимка: Pixabay

Да живееш с нови хора може да страшно стресиращо. Особено ако се е заформил скандал между теб и още един човек или между теб и още няколко души. „Не обръщай внимание“ биха казали хората, но е много напрягащо да живееш в постоянен стрес и напрежение, и да знаеш, че всеки момент може да стане разправия заради нещо, което си направил, нагледно напълно безобидно. Но когато някой ти е ядосан, може да захапе за всяко едно нещо.

 

Може да те захапе за това, че си изхвърляш разваленото мляко в тоалетната. Човек, който ти е набрал ще ти направи проблем и защото не си дръпнал завесата изцяло. Аз съм от женски пол и не е много хубаво от моя страна да кажа следващото нещо, което ще кажа, но – по-вероятно е жена да бъде източникът на всичките ти проблеми. Врякаме за всичко и когато сме ядосани наистина всичко ни дразни. Някои от нас са се научили да потискат това нездравословно и досадно състояние, но други му се отдават напълно. Няма мъж в ранните си 20, който да ти се развика, защото изхвърляш течност в тоалетната. Ако приемем, че това изобщо е нещо, за което си струва да викаш…

 

Непрекъснато трябва да внимаваш да не стъпиш накриво. Понеже всичко, което правиш е грешно в очите на тази жена – в името на текста си ще използвам жената, заради която ти си обект на всичките караници. А жената може да се хване за каквото й падне. Ако не искаш да живееш в непрестанно напрежение – което така и така ще правиш – трябва да проявяваш екстра внимание към всичко, което вършиш, за да не бъдеш разбран грешно или да не стане скандал. Това е адски сложно и досадно, и е за предпочитане да отстъпиш, защото шанса тя да го направи не е особено голям. Но пък бунтовническата страна подсказва, че не трябва да се примиряваш с несправедливостта на някой, който просто ти е набрала заради един скандал преди еди колко си време.

 

Когато се засечете из апартамента е страшно неловко. Дори и да не го усещаш така има напрежение във въздуха, защото и двамата знаете, че не се харесвате. Колкото и да си перде, когато знаеш, че си в присъствието на някой, който очевидно не може да те диша си е неловко. Но, и наистина, да не ти пука въобще. Не се съмнявай в това, че грешката е наполовина нейна. И не отстъпвай.

 

 

Ако ще си каниш приятели, подготви ги, че скандалите със съквартирантите са нещо, което за жалост не можеш да възпреш. Сблъсках се с подобно произшествие наскоро и наистина е адски некомфортно. Предупреди приятеля, когото ще заведеш у вас, че е нормално да започнат да се мятат съдове и да се крещи и заплашва. Вбесената жена е точно толкова страшна, колкото и вбесения мъж.

 

Знай, че приятелят ти ще иска да се намеси, така че постави правилата. Може или не може. Някои хора се притесняват от чужда намеса, защото може да добият вид на неможещи да се оправят. Щом се усещаш така, тогава за теб е така. В такъв случай обясни на госта си да не меси. Може да ти създаде страшни неприятности после. Като например всички да те мислят за невестулка, която има нужда от приятели, за да се опълчи.

 

Във всеки спор има двама виновни. Колкото и хора да има срещу теб, те са убедени в истината, която човекът, който не те харесва им е казал. Трудно е и знам това, но се абстрахирай максимално от това. Не си само ти.

Автор: Моника Цветкова

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия